17:55 17.02.2021

Суд визнав недійсною додаткову угоду "Укрзалізниці" та WOG про підвищення цін на дизпаливо в 2016, є шанс повернути переплату УЗ

2 хв читати
Суд визнав недійсною додаткову угоду "Укрзалізниці" та WOG про підвищення цін на дизпаливо в 2016, є шанс повернути переплату УЗ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) остаточно довело в суді незаконність придбання "Укрзалізницею" у 2016 році дизпалива у ТОВ "Вог Аеро Джет" (нині - ТОВ "Воленс Трейд") за завищеною ціною.

"Верховний Суд залишив без змін рішення суду першої інстанції від 27 липня 2017 року, яким задоволено позовні вимоги НАБУ та визнано недійсними додаткові угоди про підвищення ціни на паливо для ТОВ "Вог Аеро Джет" (договір із ПАТ "Укрзалізниця") загалом на суму близько 35 млн грн (у 2016 році - ІФ). Відповідне рішення щодо відмови в задоволенні касаційної скарги ТОВ "Вог Аеро Джет" Верховний Суд ухвалив 16 лютого 2021 року", - повідомляється на сайті НАБУ.

Згідно із заявою бюро, відповідне рішення Верховного Суду вже набуло чинності та створює можливість для стягнення з "Вог Аеро Джет" на користь "Укрзалізниці" переплачених коштів.

У НАБУ нагадали, що в рамках розслідування корупції в закупівлі "Укрзалізницею" палива за завищеними цінами детективи встановили факти безпідставного збільшення компанією "Вог Аеро Джет" ціни дизпалива для УЗ на 7-10% за п'ятьма додатковими угодами.

"Таке підвищення ціни постачальник пояснював нібито зростанням ринкової ціни на паливо. Водночас, як встановили суди, підвищення ціни палива не відповідало реальній ситуації на ринку в той період. Позов про визнання угод недійсними НАБУ подало ще у 2016 році, проте внаслідок неповного дослідження судами всіх обставин справи крапку у вказаній частині Верховний Суд зміг поставити лише зараз", - йдеться в повідомленні НАБУ.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва у 2017 році визнав недійсною додаткову угоду "Укрзалізниці" та WOG про підвищення цін на постачання дизпалива. Рішення суду було підтверджене вищими інстанціями, аж до Верховного Суду України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА