13:49 04.12.2020

АМКУ вимагає від туроператорів відмовитися від "власних" курсів валют

1 хв читати
АМКУ вимагає від туроператорів відмовитися від "власних" курсів валют

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України вимагає від туристичних компаній припинити зазначати вартість своїх турів у доларах із подальшим перерахунком у гривні за "власним" курсом, повідомляється на сайті відомства.

Згідно з повідомленням, фігурантами проведеного за власною ініціативою розслідування Північного міжобласного територіального відділення АМКУ стали відомі українські компанії: ТОВ "Пегас Туристик", ТОВ "Тез Тур", ТОВ "Джоін Ап!", ТОВ "Тревел Профешнл Груп", ТОВ "Туристична компанія "Анекс Тур", ТОВ "ТТВК", ТОВ "Компас Україна", ТОВ "Альф туристичний оператор", ТОВ "Корал Тревел" та ТОВ "Музенідіс тревел Україна".

"Дії компаній містили ознаки порушення закону "Про захист від недобросовісної конкуренції" у вигляді поширення інформації, що вводить в оману...", - зазначило відомство.

Воно вимагало у 10-денний термін припинити розміщення на сайтах недостовірної інформації про вартість надання туристичного продукту та інформувати споживачів способом, що не вводитиме в оману.

У разі продовження порушень Комітет ухвалюватиме рішення про накладення штрафів, зазначається у повідомленні.

АМКУ уточнив, що на момент ухвалення рішення тимчасовою колегією АМКУ компанії "Корал Тревел" і "Музенідіс тревел Україна" вже зреагували на проблему і припинили зазначати недостовірну інформацію, тому від них вимагається лише інформувати клієнтів без введення в оману.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА