18:55 04.11.2020

Криклій запросив австрійські компанії до участі у відборі виробника електровозів для "Укрзалізниці"

1 хв читати
Криклій запросив австрійські компанії до участі у відборі виробника електровозів для "Укрзалізниці"

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій запросив австрійські компанії до співпраці та участі у відборі виробника електровозів для АТ "Укрзалізниця" (УЗ).

Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури в середу, про це він заявив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрії в Україні Гернотом Пфандлером і представниками австрійського бізнесу.

Міністерство зазначило, що представники австрійського бізнесу, у свою чергу, представили міністру свої пропозиції щодо реалізації перспективних інфраструктурних проектів, зокрема з електрифікації залізниці.

За даними відомства, Криклій під час зустрічі наголосив на важливості активізації спільних зусиль для стимулювання ринку вантажних перевезень і зазначив, що в липні 2019 року відомство звернулося до федерального міністра з питань кліматичних дій, навколишнього середовища, енергетики, мобільності, інновацій та технологій Австрії з проханням виділити додатково 4 тис. дозволів для українських перевізників. На сьогодні всі австрійські дозволи на перевезення вже оформлені практично в повному обсязі. Тому українська сторона очікує вирішення цього питання та отримання додаткових дозволів до кінця поточного року.

Сторони також обговорили можливість співпраці у відновленні дорожньої інфраструктури України та реалізації концесійних проектів у дорожньому будівництві.

Міністр висловив вдячність австрійській стороні за підтримку в обміні досвідом із впровадження WIM і Tolling system та позитивно відзначив підписання меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю в дорожньому секторі між австрійською компанією ASFINAG та "Укравтодором".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА