08:17 16.06.2020

США скасують заборону на роботу американських компаній з Huawei

1 хв читати
США скасують заборону на роботу американських компаній з Huawei

Міністерство торгівлі США підтвердило, що скасує накладені раніше обмеження на співпрацю американських компаній з китайською Huawei в сфері створення системи зв'язку 5G.

Сполучені Штати підтверджують, що вони "переглянуть свої заборони для американських компаній, які ведуть бізнес з китайською Huawei, щоб дозволити їм працювати разом над встановленням стандартів для мереж наступного покоління 5G", - йдеться в повідомленні міністерства в Твіттері.

До повідомлення прикріплено заяву міністра торгівлі США Вілбура Росса, в якій підкреслюється, що "США не поступляться лідерством у світовій інновації".

"Міністерство зобов'язано захищати національну безпеку і зовнішньополітичні інтереси США шляхом заохочення американської промисловості на те, щоб вона була повною мірою задіяна в процесі перетворення технологій Сполучених Штатів на світові стандарти", - сказано в заяві Росса.

За твердженням американських офіційних представників, Huawei працює в інтересах уряду КНР. Використання іншими країнами технологій китайської компанії відкриває Пекіну шлях до державних секретів і тим самим загрожує національній безпеці.

У зв'язку з цим США внесли Huawei в чорний список і заборонили американським компаніям продавати їй комплектуючі для виробництва електронної техніки. Разом із тим, набуття чинності цієї заборони кілька разів відкладалося.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА