15:48 20.04.2020

Пандемія коронавірусу загрожує новою продовольчою кризою у світі - заступник міністра сільського господарства Китаю

2 хв читати

Пандемія коронавірусу COVID-19 може стати потрясінням для міжнародних сільськогосподарських ринків і спричинити нову міжнародну продовольчу кризу, заявив у понеділок під час відеоконференції заступник міністра сільського господарства Китаю Юй Канчжень.

"Швидке поширення глобальної епідемії привнесло колосальну невизначеність у міжнародну торгівлю сільськогосподарськими товарами та на ринки", - сказав він.

"Якщо епідемія і дали поширюватиметься й посилюватиметься, вплив на сільськогосподарське виробництво і торгівлю, безперечно, погіршиться, а це може спровокувати новий виток продовольчої кризи", - попередив заступник міністра.

Він уточнив, що спроби низки країн забезпечити внутрішнє постачання продовольства викликали коливання цін на відповідну продукцію у світі.

За його словами, пандемія може вплинути на китайський експорт овочів, чаю та продукції рибних ферм.

Юй Канчжень також сказав, що паралельно з цим Китаю доводиться боротися з африканською чумою свиней, ризик якої зростає в міру відновлення постраждалого від захворювання поголів'я худоби.

Міністр сільського господарства КНР Хань Чанфу, що виступав на тій самій конференції, у свою чергу, заявив, що Китаю продовольча криза не загрожує і що Пекін зможе забезпечити постачання зернових та інших головних продовольчих культур.

Раніше такі найбільші продовольчі компанії, як Unilever, Nestle та PepsiCo, разом із Фондом ООН, фермерськими асоціаціями, науковцями та низкою НВО направили на адресу G7 та G20 листа з попередженням, що світові постачання продовольства будуть підірвані пандемією коронавірусу, і якщо уряди різних країн не вживуть належних заходів, то кількість голодуючих у світі може зрости удвічі – до 1,6 млрд людей.

У квітні голови одразу кількох міжнародних організацій попередили, що ситуація навколо COVID-19 загрожує перебоями з постачанням продовольства у світі за відсутності належних заходів влади. З такими попередженнями виступили голова Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус, гендиректор Світової організації торгівлі (СОТ) Роберто Азеведо та голова Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Цюй Дуньюй.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА