15:40 09.04.2020

АМКУ дозволив Ярославському придбати банк "Кредит Дніпро"

2 хв читати
АМКУ дозволив Ярославському придбати банк "Кредит Дніпро"

Український бізнесмен Олександр Ярославський, екс-співвласник Укрсиббанку, може придбати банк "Кредит Дніпро", який наразі належить українському бізнесменові Віктору Пінчуку.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Антимонопольному комітеті України в четвер, відомство надало Ярославському дозвіл на придбання понад 50% акцій банку "Кредит Дніпро".

В інвестиційно-консалтинговій групі EastOne, що об'єднує активи Пінчука, агентству сказали, що не коментують цю інформацію.

Ярославський наприкінці січня повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" про завершення підготовки документів, необхідних для операції з купівлі банку "Кредит Дніпро", яка може відбутися незабаром.

Перший заступник голови Нацбанку України Катерина Рожкова раніше підтвердила, що Ярославський направив до центробанку листа про намір купити банк "Кредит Дніпро" на початку грудня 2019 року, однак документи на узгодження істотної участі в банку поки що не подавав. "Багато також залежатиме від планів пана Ярославського стосовно розвитку банку. Ці та інші речі ми обговорюватимемо з Олександром після отримання повного пакета", - сказала вона в інтерв'ю "ФінКлуб" на початку 2020 року.

"Банк Кредит Дніпро" заснований у 1993 році. Його єдиним акціонером є компанія "Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед", яка опосередковано належить Пінчуку.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2019 року за розміром загальних активів (11,784 млрд грн) банк посідав 21-ше місце серед 76. На початку лютого цього року банк завершив процедуру збільшення статутного капіталу на 866,562 млн грн, або на 32% - до 3,587 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА