10:34 16.03.2020

Ціни на квитки зросли в автоматичному режимі через зростання попиту - "МАУ"

2 хв читати
Ціни на квитки зросли в автоматичному режимі через зростання попиту - "МАУ"

 Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ", Київ) обґрунтовує зростання цін авіаквитків на найближчі дати дією автоматичної системи розрахунку цін і заперечує "ручне регулювання", повідомила авіакомпанія в неділю.

"МАУ" відійшла від ручного режиму формування вартості перельотів багато років тому й не має наміру повертатися до кам'яного віку", - наголосили в авіакомпанії.

У "МАУ" також зазначають, що головний союзник зростання цін на авіаквитки - це паніка.

"Сучасні компанії розраховують вартість авіаперельоту за одним і тим самим алгоритмом. Ціну формує спеціальна система розрахунку - Revenue Management System, що виключає імовірність формування вартості авіаквитків у ручному режимі", - зазначає авіаперевізник.

Як наголосили в "МАУ", ця система автоматично визначає вартість на певному маршруті відповідно до цілої низки, таких як інтенсивність продажу, попит на період часу тощо.

"Цифрові алгоритми аналізують обсяг запитів на купівлю авіаквитків і перераховують їх вартість відповідно до кількості користувачів, які одночасно заходять у глобальну систему бронювання для замовлення квитка і створення бронювання. Збільшення запитів на оформлення квитка система розцінює як підвищення попиту з відповідним коригуванням вартості", - заявили в "МАУ".

Щодо причин зростання цін в авіакомпанії наголосили, що рішення про обмеження пасажирського сполучення ухвалювала не "МАУ", а також відзначили недостатню повноту інформації про припинення авіасполучення, що також вплинуло на зростання ажіотажу навколо авіарейсів в Україну.

"Хто порахував кількість громадян України, й не лише українців, які хочуть і повинні повернутися? Хто розганяє паніку про те, що останній шанс повернутися - тільки до 17 березня? Хто пояснив чітко та зрозуміло, як люди потраплять додому після цієї дати?" - зазначає авіакомпанія.

Водночас у "МАУ" заявили, що авіакомпанія робитиме все можливе й залежне від неї для того, щоб після закінчення терміну дії карантину ситуація нормалізувалася.

Як повідомлялося, Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) проведе розслідування за фактом звернення громадян щодо підвищення авіакомпанією "МАУ" цін на квитки на рейси перед зупиненням авіасполучення.

О 00.00 16 березня Україна тимчасово закрила близько сотні пунктів пропуску та тимчасово заборонила в'їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства.

Обмеження пропускних операцій на державному кордоні України впроваджуються відповідно до рішень РНБО і уряду, затверджених через пандемію вірусу Covid-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА