14:36 12.03.2020

НБУ в квітні може переглянути прогноз інфляції залежно від розвитку подій

2 хв читати
НБУ в квітні може переглянути прогноз інфляції залежно від розвитку подій

 Національний банк України (НБУ) в квітні може передбачити прогноз інфляції залежно від розвитку подій, повідомив центробанк на своєму сайті.

"Січневий прогноз Національного банку передбачав інфляцію 4,8% до кінця 2020 року, проте може бути переглянутий у квітні залежно від подальшого розвитку подій", - зазначив НБУ в релізі в четвер.

"Національний банк продовжує прогнозне пом'якшення монетарної політики, щоб повернути інфляцію в цільовий діапазон 5% +- 1 п.п. і підтримати економічне зростання в Україні в умовах охолодження світової економіки", - йдеться в повідомленні на сайті.

Досі поширення коронавірусної інфекції мало обмежений і нейтральний вплив на українську економіку. Український експорт продовжує зростати.

"Певне зниження цін на окремі товари вітчизняного експорту більше ніж компенсовано подальшим нарощуванням фізичних обсягів постачань за кордон. Водночас ціни на товари, які Україна імпортує, насамперед на енергоносії, знижуються навіть швидше, ніж на експорт", - пояснили в центробанку.

Український валютний ринок, у свою чергу, поки що реагує на невизначеність із ситуацією з вірусом і посилену турбулентність на фінансових і товарних ринках погіршенням настроїв і підвищеною нервозністю, вважають у НБУ.

"Крім зниження цін на світових ринках через коронавірус, на інфляцію в Україні в бік зниження тиснутимуть конкурентні війни між країнами-виробниками нафти, які розгорнулися нещодавно. Вони провокуватимуть утримання рекордно низьких цін на енергоносії, що вплине й на ціни товарів українського експорту", - прогнозує НБУ.

Як зазначено в повідомленні, ці фактори матимуть різноспрямований вплив на економічне зростання та інфляцію в Україні, що посилює невизначеність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА