08:48 15.02.2020

США оголосили про підвищення до 15% мит на літаки з ЄС

1 хв читати
США оголосили про підвищення до 15% мит на літаки з ЄС

Сполучені Штати з 18 березня 2020 року підвищують з 10% до 15% мита на імпортовані з країн Євросоюзу літаки відповідно до рішення Світової організації торгівлі (World Trade Organization, WTO -ІФ), повідомляється на сайті Торговельного представництва США (USTR).

"Під керівництвом президента (США Дональда - ІФ) Трампа 2 жовтня 2019 року Сполучені Штати вибороли найбільшу нагороду в історії СОТ, коли їм дозволили прийняти контрзаходи щодо товарів на суму 7,5 мільярда доларів США після перемоги в справі про недобросовісну торговельну практику проти Європейського Союзу, Франції, Німеччини, Іспанії та Великої Британії", - йдеться в повідомленні USTR.

Йдеться про рішення СОТ від 2 жовтня, згідно якого організація офіційно дозволила Вашингтону ввести мита на європейські товари загальним обсягом $ 7,5 млрд на рік у відповідь на незаконне субсидування Євросоюзом авіабудівного концерну Airbus SE. 14 жовтня вона була схвалена членами СОТ на спеціальному засіданні.

До цього в травні 2018 року СОТ дійшла висновку, що авіаконцерн Airbus незаконно отримав кошти на створення моделей літаків A380 і A350, що коштувало певного обсягу продажів його американському конкурентові - Boeing.

При цьому Євросоюз, зі свого боку, звинувачує Вашингтон у незаконному субсидуванні Boeing. Ця суперечка в рамках СОТ триває вже 15 років. Раніше організація визнала незаконними субсидії Сполучених Штатів для Boeing.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА