15:44 15.01.2020

Вітренко виступає за активнішу трансформацію "Нафтогазу"

2 хв читати
Вітренко виступає за активнішу трансформацію "Нафтогазу"

Трансформацію НАК "Нафтогаз України" необхідно здійснювати швидше і глибше, вважає виконавчий директор компанії Юрій Вітренко.

В інтерв'ю виданню "Гордон", оприлюдненому в середу, топ-менеджер уточнив, що довгий час реформи в "Нафтогазі" відкладалися через наявність різних проблем.

"Нарешті у 2018 році ми з найбільшою і найдорожчою у світі консалтинговою компанією розробили проект трансформації, який мав перетворити "Нафтогаз" на нормальну, сучасну, ефективну компанію", - сказав він, додавши, що на шляху відповідних планів у них із головою правління НАК стали різні погляди на необхідні перетворення.

"Знаєте, у чому полягала, зокрема, моя суперечка із Коболєвим? Я від самого початку казав: "Нафтогаз" – частина совкової системи, компанію треба трансформувати, зокрема щоб ми могли реалізовувати потенціал видобування, щоб могли боротися з "Газпромом"... У нас із Коболєвим були різні погляди на те, як швидко і глибоко потрібно проводити трансформацію "Нафтогазу" і чи варто її робити взагалі", - зазначив виконавчий директор.

За словами Вітренка, в якийсь момент він вирішив відійти убік. "Я... сказав Коболєву: О'кей, вважаєш, що треба робити так, – роби, зрештою, ти начальник. Результат ви бачите, зокрема, за інтер'єром", - сказав він, відповідаючи на запитання про вплив "совкового інтер'єру" належної "Нафтогазу" будівлі, де відбувалася бесіда.

Топ-менеджер НАК також зазначив, що рік тому між ним і Коболєвим виникла суперечка щодо частини кадрових призначень. "Якщо точніше: підлеглі, які входили в мою вертикаль відповідальності, на вимогу Коболєва мали погодити певні призначення з керівником служби безпеки "Нафтогазу" (Костянтином) Пожидаєвим – соратником Авакова. Але, за процедурами, мої люди не мають погоджувати свого підлеглого ні з ким, тим паче з людиною Авакова", - сказав Вітренко.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

Консалтингова компанія McKinsey&Company на замовлення "Нафтогазу" підготувала звіти "Kick off and scale up of Naftogaz Organization Transformation - People" і "Naftogaz Organization Transformation - Culture".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нафтогаз" упровадив внутрішній регламент REMIT

"Київтеплоенерго" поміняло на Солом'янці пошкоджену ділянку тепломережі під залізничними коліями без перекриття руху

IFC має намір профінансувати будівництво "Галнафтогазом" ВЕС 150 МВт

DFC і Proparco мають намір надати по $50 млн ЄБРР у 2025 р. для покриття ризиків із торговельного фінансування України

НАБУ направило до суду справу про завдання збитків ДП "Укрспирт" на 55 млн грн

"Укрнафта" планує побудувати у 2024 р. ще близько 100 МВт газової генерації

"Метінвест" має стратегію переходу до виробництва "зеленої" сталі, є проєкти з нарощування випуску окатишів DRI - CСO

НБУ очікувано знизив облікову ставку до 13%

"Енергоатом" найближчими днями виведе в плановий ремонт енергоблок 1000 МВт

"Київтеплоенерго" придбає 15 когенераційних установок сумарною потужністю 60,5 МВт за 1,125 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА