10:10 28.10.2019

Працівники Нацбанку не причетні до можливих кредитних зловживань банків, які вони перевіряють - роз'яснення НБУ

2 хв читати
Працівники Нацбанку не причетні до можливих кредитних зловживань банків, які вони перевіряють - роз'яснення НБУ

Працівники Національного банку України (НБУ), що здійснюють перевірки банків, не причетні до надання банками кредитів позичальникам та до можливих зловживань банків із заставним майном за такими кредитами і, відповідно, до завдання банкам збитків у результаті своєї діяльності.

Про це йдеться в роз'ясненні прес-служби НБУ у зв'язку поширенням прес-службою прокуратури Києва інформації про оголошення підозри старшому економісту департаменту виїзних перевірок банків НБУ, який, незважаючи на нібито відсутність заставного майна банку "Богуслав", підписав акт про його перевірку, а дії працівника НБУ кваліфіковано за ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення).

НБУ повідомляє, що здійснює перевірки банківських установ, зокрема щодо дотримання адекватності розрахунку ними кредитних ризиків вимогам законодавства України. Мета таких перевірок - оцінка кредитного ризику банку в межах чинного законодавства України.

"Їхнє (працівників НБУ, які здійснюють перевірки банків - ІФ) завдання - здійснити оцінку кредитного ризику, а не встановлювати факт привласнення чи здійснення інших зловживань із заставним майном. Крім того, перевірка сформованих банком "Богуслав" резервів проводилася Національним банком набагато пізніше (близько трьох років) після надання банком кредиту, тому не могла бути пов'язаною з будь-якими зловживаннями стосовно видачі цього кредиту, що можуть бути виявлені у процесі слідства", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено в повідомленні, НБУ готовий усебічно сприяти слідству, надаючи відповідну інформацію для комплексного та об'єктивного розслідування, зокрема необхідну інформацію щодо процедур нагляду та перевірок банків, а в разі надання правоохоронними органами відповідних доказів щодо протиправної діяльності працівників співробітників НБУ – оперативно на них реагувати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА