17:00 28.08.2019

На заводі "Укроборонпрому" створюється новий цех, що замикає повний цикл виробництва боєприпасів

2 хв читати
На заводі "Укроборонпрому" створюється новий цех, що замикає повний цикл виробництва боєприпасів

На "Шосткінському казенному заводі "Імпульс" (входить до державного концерну "Укроборонпром") завершується створення новітнього виробничого центру, на якому найближчим часом розпочнеться виробництво комплектуючих, необхідних для завершення створення замкнутого циклу виробництва артилерійських боєприпасів і ракетного озброєння, повідомив генеральний директор держконцерну Павло Букін.

"Це – новий цех із новітніми верстатами, призначеними для високоточної обробки. Його створено в рекордні терміни завдяки координації основних державних стейкхолдерів – Кабміну, МЕРТ, концерну та заводу "Імпульс". Уже найближчим часом розпочнеться виробництво комплектуючих, украй необхідних для завершення створення замкнутого циклу виробництва артилерійських боєприпасів і ракетного озброєння. Фактично вперше в історії України ми створюємо підприємство, яке здатне а необхідній кількості виробляти всю номенклатуру засобів ініціювання до всіх артилерійських снарядів та ракетного озброєння", - цитує прес-служба "Укроборонпрому" Букіна в середу.

За його словами, аналогічні центри наразі створюються в кожному кластері ДК. Ідеться про харківський Завод ім. Малишева, запорізьку "Іскру", луцький "Мотор" і ще з десяток підприємств "Укроборонпрому".

"Наразі концерн реалізує наймасштабніше оновлення виробничих потужностей оборонних підприємств за 30 років", - наголосив Букін.

Для організації виробництва на шосткінському заводі виконано масштабні роботи з підготовки цеху, який відповідає міжнародним нормам високоточного виробництва. Підлогу залито спеціальним полімерним покриттям високої міцності, здатним витримати верстати вагою понад 5 тонн. Для забезпечення стабільного режиму вологи та температури налагоджено систему кондиціонування та фільтрації повітря. Крім того, оновлено систему електроживлення, освітлення та застосовано енергозбережні технології.

"Уже завершено 90% робіт із запуску високоточного виробничого майданчика. Впродовж наступних 30-50 днів триватиме налагодження усіх верстатів. На новому обладнанні ми вироблятимемо деталі з точністю, яка вимірюється у мікронах. Окрім того, завдяки цим верстатам ми значно знизимо собівартість продукції. Для розуміння: востаннє таке масштабне оновлення обладнання відбувалося десятки років тому. Тобто, ці новітні верстати сформують виробничі потужності "Імпульсу" на наступні десятиріччя", - заявив директор КП "Шосткінський казенний завод "Імпульс" Євген Чернов.

ШКЗ "Імпульс" - єдиний в Україні виробник і постачальник засобів ініціювання вибуху. З 2011 року за рішенням уряду України входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Сьогодні підприємство задіяне, зокрема, в розпочатій у 2018 році коопераційній програмі українського ОПК із серійного виробництва боєприпасів об'ємного вибуху (БОВ) - оснащених гранатою зі спеціальною термобаричною сумішшю нових реактивних піхотних вогнеметів РПО-16 для ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінсільгосп США прогнозує скорочення врожаю пшениці в Україні у 2024р на 8,7% і кукурудзи на 12,9%

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА