11:16 30.05.2019

Слухання в суді Люксембурга щодо арешту активів і боргів "Газпрому" за позовом "Нафтогазу" заплановано на червень 2019 року, в Нідерландах - на грудень

2 хв читати
Слухання в суді Люксембурга щодо арешту активів і боргів "Газпрому" за позовом "Нафтогазу" заплановано на червень 2019 року, в Нідерландах - на грудень

Попередні слухання за позовом "Нафтогазу України" на адресу люксембурзьких підрозділів найбільших банків і "Газ Капітал С.А." про арешт будь-якої заборгованості й активів "Газпрому" в м. Люксембурзі заплановано на червень 2019 року, повідомив "Газпром" у своїй квартальній звітності за МСФЗ.

Позов було подано 15 лютого 2019 року. "Газпром" 15 квітня 2019 року в цілях захисту своїх прав звернувся до суду Люксембурга із заявою про оскарження арешту і вступ у процес.

"Газпром" із метою недопущення порушення своїх прав і законних інтересів 24 травня 2019 року оскаржив в Апеляційному суді м. Люксембурга рішення (не набуло чинності) люксембурзького суду від 12 березня 2019 року про визнання та приведення у виконання на території м. Люксембурга арбітражного рішення з транзиту. Дату слухань у справі не призначено", - пише російська компанія.

Компанія повідомила також, що слухання в суді Нідерландів за позовом "Нафтогазу України" про визнання та приведення у виконання арбітражного рішення у справі про транзит заплановані на грудень 2019 року. Позов "Нафтогаз" подав 17 вересня 2018 року.

Як повідомлялося, наприкінці лютого 2018 року Арбітражна палата Стокгольма задовольнила позовні вимоги НАК "Нафтогаз України" до "Газпрому" через порушення контрактних зобов'язань із транзиту російського газу через Україну. Суд ухвалив рішення про сплату компенсації обсягу, який було недопоставлено, проте "Газпром" не виконує рішення суду.

Стокгольмський арбітраж зобов'язав "Газпром" доплатити "Нафтогазу України" $4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. З урахуванням того, що раніше суд підтвердив борг української сторони за постачання газу в розмірі $2,018 млрд, за результатами двох арбітражних спорів між компаніями на поставку і транзит газу "Газпром" має доплатити "Нафтогазу" $2,56 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

"Метінвест" у I кв. наростив сплату податків до бюджету України на 70%, до 4,2 млрд грн - СЕО

ПриватБанк перерахував до бюджету майже 50 млрд грн податку на прибуток і дивідендів за 2023 рік

Україна в суботу передавала надлишки е/е Польщі обсягом 1600 МВт-год і обмежувала ВДЕ - Міненерго

Сума завданих збитків унаслідок ворожих обстрілів Курахівської ТЕС становить майже 1 млрд грн - ОВА

Дніпропетровська область отримає понад 3,2 млрд грн у рамках економічної платформи "Зроблено в Україні"

Ракетний удар РФ зруйнував ємності з агропродукцією в порту Південний

Кількість офіційно безробітних українців у березні зросла на 8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА