09:37 21.05.2019

Опубліковано повідомлення про порушення Україною антидемпінгового розслідування стосовно імпорту сталевих безшовних гарячедеформованих труб із Китаю

2 хв читати
Опубліковано повідомлення про порушення Україною антидемпінгового розслідування стосовно імпорту сталевих безшовних гарячедеформованих труб із Китаю

Повідомлення про порушення Україною антидемпінгового розслідування стосовно імпорту в Україну сталевих безшовних гарячедеформованих труб із Китаю опубліковано в офіційному урядовому виданні "Урядовий кур'єр" у суботу.

Згідно з документом, розслідування порушила Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) за скаргою національного виробника труб "Інтерпайп Ніко Тьюб" (Нікополь Дніпропетровської обл.).

Проведення розслідування доручено Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).

В інформації уточнюється, що рішення МКМТ від 14 травня 2019 року набуває чинності з моменту цієї публікації, тобто з 18 травня.

Раніше МЕРТ повідомило, що МКМТ розпочала антидемпінгове розслідування стосовно імпорту в Україну сталевих безшовних гарячедеформованих труб із Китаю.

При цьому пояснювали, що національний виробник звернувся в МЕРТ зі скаргою, стверджуючи, що в 2015-2018 рр. ціни імпорту сталевих безшовних гарячедеформованих труб із КНР були нижчі за ціни на подібний товар вітчизняного виробника, а в 2018 році - нижчі за собівартість товару вітчизняного виробника, зазначає міністерство.

За його даними, зростання імпорту сталевих безшовних гарячедеформованих труб із Китаю за підсумками 2018 року становило 356% порівняно з 2015 роком.

"Комісія встановила, що національний виробник навів достатньо доказів, на підставі яких можна вважати, що імпорт в Україну сталевих безшовних гарячедеформованих труб походженням з КНР міг здійснюватися за демпінговими цінами", - констатувало МЕРТ.

"Інтерпайп Ніко Тьюб" - один із найбільших виробників безшовних труб для нафтогазової галузі, труб спеціального призначення для машинобудування та енергетичної галузі, а також труб загального призначення для застосування в інших промислових областях. Виробнича потужність підприємства - понад 600 тис. тонн труб на рік.

"Інтерпайп" - міжнародна вертикально інтегрована трубно-колісна компанія. Входить до десятки найбільших у світі виробників безшовних труб і є третім за величиною виробником цільнокатаних залізничних коліс у світі. Продукцію компанії постачають більш ніж до 80 країн світу через мережу торговельних офісів, розміщених на ключових ринках СНД, Близького Сходу, Північної Америки та Європи.

У структурі компанії - п'ять промислових активів: "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (НТЗ), "Інтерпайп Новомосковський трубний завод" (НМТЗ), "Інтерпайп Ніко Тьюб", ПрАТ "Інтерпайп Дніпропетровський Втормет" та електросталеплавильний комплекс "Інтерпайп Сталь".

Кінцевим власником Interpipe Limited є український бізнесмен Віктор Пінчук та члени його сім'ї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА