12:07 18.01.2019

Уряд готовий підтримати запровадження накопичувального рівня пенсійної системи - Рева

1 хв читати
Уряд готовий підтримати запровадження накопичувального рівня пенсійної системи - Рева

 Кабінет Міністрів готовий підтримати запровадження другого рівня пенсійної системи, якщо парламент ухвалить законопроект №6677, повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Без затвердженого парламентом закону запровадження накопичувальної системи неможливе. Тому відповідальність на вашому боці. Ми готові підтримати запровадження накопичувальної системи, якщо це зробить Верховна Рада України", - сказав він під час години запитань до уряду в парламенті в п'ятницю.

Він наголосив, що проект закону, який ще в березні 2018 року парламентський комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував Верховній Раді прийняти за основу, так і не був внесений на розгляд депутатами.

Як повідомлялося, законопроект №6677 про запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, авторами якого є група народних депутатів із різних фракцій, пропонує запровадити децентралізовану накопичувальну систему через недержавні пенсійні фонди. Згідно з ним, частина обов'язкових внесків у пенсійну систему має накопичуватися на пенсійних рахунках громадян, які сплачують такі внески. Ці кошти буде інвестовано в економіку України для отримання інвестиційного доходу і захисту їх від інфляційних процесів.

Наприкінці грудня з Меморандуму про економічну та фінансову політику стало відомо, що Україна на період дії програми stand-by співпраці з МВФ призупинить запровадження другого рівня пенсійної системи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА