19:27 29.12.2018

Україна в I кв.-2019 щотижня пропонуватиме валютні ОВДП

2 хв читати
Україна в I кв.-2019 щотижня пропонуватиме валютні ОВДП

Міністерство фінансів України в першому кварталі 2019 року має намір щотижня окрім п'яти-шести випусків гривневих ОВДП пропонувати доларові облігації, а раз на місяць (у січні - двічі) - облігації в євро.

Згідно з графіком розміщення ОВДП, оприлюдненим на сайті Мінфіну в суботу, на перших аукціонах 8 січня міністерство має намір виставити шестимісячні ОВДП у доларах, через тиждень - шести - і 12-місячні, 22 січня - дев'ятимісячні, а 29 січня - дев'яти - і 18-місячні.

На лютий-березень графік пропозиції доларових паперів однаковий: перший вівторок - річні облігації, другий - дворічні, третій - півторарічні, а в останній вівторок - усі ці три випуски.

Що стосується паперів в євро, то на 15 січня Мінфін намітив продаж шестимісячних облігацій, на 29 січня - дев'ятимісячних, які потім будуть запропоновані ще двічі з перервою в три тижні.

"Короткі" гривневі облігації з погашенням через три, шість і дев'ять місяців будуть виставлятися щовівторка. Крім того, майже щовівторка Мінфін пропонуватиме річні облігації, і чергувати пропозицію на півторарічні, дворічні і трирічні папери.

Нарешті на останній вівторок кожного місяця заплановані також аукціони з розміщення найбільш довгих п'ятирічних гривневих ОВДП.

Згідно з меморандумом України з МВФ за програмою stand-by цільові показники ЧМР / ЧВА (чисті міжнародні резерви / чисті внутрішні активи) припускають пролонгацію в середньому 70% ОВДП в іноземній валюті в IV кварталі 2018 року і I кварталі 2019 року і 100% у II- IV кварталах 2019 року. Відповідно до документа пролонгація буде здійснена шляхом випуску нових ОВДП в іноземній валюті з мінімальним терміном погашення шість місяців, без можливості дострокового погашення.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА