17:43 01.11.2018

"Укрпошта" сподівається на позитивне вирішення ситуації з тарифом на доставку пенсій завдяки втручанню Порошенка

2 хв читати
"Укрпошта" сподівається на позитивне вирішення ситуації з тарифом на доставку пенсій завдяки втручанню Порошенка

ПАТ "Укрпошта" відзначає можливість якнайшвидшого позитивного вирішення питання про необхідність підвищення тарифу на доставку пенсій, повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський на прес-конференції в Києві в четвер.

"Мені здається, що нас починають чути, і певний позитивний рух у напрямі вирішення цього питання вже є. Ми сподіваємося, що це питання буде вирішено вже найближчим часом, і всі пенсіонери України спокійно зможуть отримувати пенсії в "Укрпошті", як вони отримують їх зараз", - сказав він.

За словами І.Смілянського, часу на вирішення цього питання залишається місяць - до 1 грудня, оскільки навіть якщо нові тарифи буде затверджено, "Укрпошті" необхідно буде підписати договір із Пенсійним фондом, підготувати логістичну мережу тощо.

"Президент пообіцяв організувати процес так, щоб це питання було вирішено і для працівників "Укрпошти", і для пенсіонерів. Усі розуміють, що це дуже важливе соціальне питання, і я вдячний за увагу до цього питання", - зазначив гендиректор "Укрпошти".

Він також повідомив, що нещодавно прем'єр-міністр Володимир Гройсман отримав новий пакет документів щодо тарифів.

"Моє відчуття - після уваги керівництва країни до цього питання рішення рухається. Усі зацікавлені в тому, щоб люди отримували пенсії. Усі розуміють, що, окрім "Укрпошти", дешевше їх ніхто не доставить", - наголосив І.Смілянський.

Він також зазначив, що раніше вже була спроба передачі функції доставки пенсій приватним компаніям, проте в результаті цього експерименту близько 30% пенсій просто "не доїхали" до одержувачів.

"Іноді просто треба загострити ситуацію, щоб вона вирішилася", - констатував гендиректор "Укрпошти".

Крім того, зазначив І.Смілянський, у разі позитивного вирішення питання та з огляду на суттєве скорочення банківських мереж, цілком можливо, що пенсіонерів, які отримуватимуть пенсії через "Укрпошту", у результаті побільшає.

За його словами, ще одним можливим вирішенням питання компенсації може стати ухвалення Верховною Радою законопроекту №6601, що лозволить "Укрпошті" розпочати надання фінансових послуг.

"У цьому разі ми готові скоротити витрати Пенсійного фонду на доставку пенсій до нуля за п'ять років", - запевнив І.Смілянський.

Як повідомлялося, В.Гройсман пообіцяв не допустити припинення "Укрпоштою" доставки пенсій українцям та запропонував її менеджменту звільнитися у разі незгоди з важливістю цієї соціальної функції.

У вересні І.Смілянський в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомляв про плани "Укрпошти" припинити доставку пенсій у разі, якщо новий тариф на неї не буде затверджено.

Раніше він також неодноразово заявляв про збитковість послуги з доставки пенсій для "Укрпошти" та необхідність перегляду тарифу на доставку пенсій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Норвегії на Саміті миру оголосив про виділення допомоги на ремонт енергетичної інфраструктури України

"Нафтогаз" упровадив внутрішній регламент REMIT

"Київтеплоенерго" поміняло на Солом'янці пошкоджену ділянку тепломережі під залізничними коліями без перекриття руху

IFC має намір профінансувати будівництво "Галнафтогазом" ВЕС 150 МВт

DFC і Proparco мають намір надати по $50 млн ЄБРР у 2025 р. для покриття ризиків із торговельного фінансування України

НАБУ направило до суду справу про завдання збитків ДП "Укрспирт" на 55 млн грн

"Укрнафта" планує побудувати у 2024 р. ще близько 100 МВт газової генерації

"Метінвест" має стратегію переходу до виробництва "зеленої" сталі, є проєкти з нарощування випуску окатишів DRI - CСO

НБУ очікувано знизив облікову ставку до 13%

"Енергоатом" найближчими днями виведе в плановий ремонт енергоблок 1000 МВт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА