19:49 10.10.2018

Суд затвердив мирову угоду між "Нафтогазом" і "Київтеплоенерго"

1 хв читати

Господарський суд Києва в середу затвердив мирову угоду між НАК "Нафтогаз України" і комунальним підприємством "Київтеплоенерго", повідомила прес-служба Київської міської ради.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, предметом мирової угоди між сторонами є боргові зобов'язання, що мають джерела для компенсації, наприклад заборгованість споживачів. При цьому штрафи і пеня списані та не є предметом врегулювання.

Після отримання рішення суду "Київтеплоенерго" зможе укласти угоди на постачання газу і розпочати процес відновлення послуги гарячого водопостачання для чотирьох районів Києва.

"У результаті складних переговорів та участі керівництва уряду України виділена субвенція на погашення різниці в тарифах. Це зобов'язання державного бюджету перед теплопостачальними підприємствами в сумі 729 млн грн. На сьогодні списані штрафні санкції та пеня, на чому ми наполягали. Предметом угоди є лише ті боргові зобов'язання, які мають компенсатора", - сказав П.Пантелеєв.

Раніше, 9 жовтня, сторони підписали мирову угоду, якою "Київтеплоенерго" підтверджує визнання правонаступництва за борговими зобов'язаннями "Київенерго" перед "Нафтогазом" у розмірі майже 2,4 млрд грн. При цьому питання стягнення додаткових нарахувань підлягає вирішенню в судовому порядку в рамках окремих судових спорів.

Як повідомлялося, раніше "Київтеплоенерго" прийняло від "Київенерго" комплекс теплоенергетичних об'єктів столиці, що перебувають у комунальній власності (зокрема ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, сміттєспалювальний завод "Енергія").

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Екологічні збитки від знищення окупантами харківського "Епіцентру" перевищують 860 млн грн

ФДМ оголосив конкурс із відбору трьох незалежних членів наглядової ради держенерготрейдера "ЕКУ"

НКРЕКП ухвалила постанову для стимулювання будівництва нової генпотужності та energy storage

Експорт української кукурудзи в червні досяг 2,2 млн тонн, у липні-серпні знизиться в очікуванні нового врожаю - аналітики

Кабмін схвалив Національний план з енергетики та клімату – заступник міністра економіки

СЕО титанової "Велти" Бродський зацікавився подробицями санкцій на активи Фірташа в частині Мотронівського ГЗК

Офіційний курс гривні у вівторок послабився ще на 10 коп. - НБУ

ЗРОСТАННЯ ВВП УКРАЇНИ В I КВ.-2024 ПРИСКОРИЛОСЯ ДО 6,5% - ДЕРЖСТАТ

Держава надала максимальне "зелене світло" для розвитку розподіленої генерації - голова Держенергонагляду

"Укренерго" підтвердило інформацію про застосування 25 червня графіків відключень е/е цілу добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА