16:11 28.09.2018

Запланований на 8 жовтня другий етап торгів з продажу суднозаводу "Океан" визнано таким, що не відбувся, через відсутність заявок

3 хв читати
Запланований на 8 жовтня другий етап торгів з продажу суднозаводу "Океан" визнано таким, що не відбувся, через відсутність заявок

Запланований на 8 жовтня другий етап відкритих торгів із продажу в рамках процедури ліквідації майнового комплексу (ЦМК) ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод" Океан "за стартовою ціною 1,45 млрд грн не відбувся у зв'язку з відсутністю учасників, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю ліквідатор Ірина Сербін.

"Запланований на 8 жовтня другий етап торгів з продажу Миколаївського суднобудівного заводу "Океан" за процедурою ліквідації за стартовою ціною 1,45 млрд грн визнано 25 вересня таким, що не відбувся, через відсутність зареєстрованих заявок на участь у торгах", - повідомила І.Сербін.

"З огляду на те, що другий етап торгів, так само, як і запланований на 21 вересня перший етап, не відбувся, буде оголошено наступний етап торгів. Відповідно до закону, стартова ціна ЦВК суднозаводу на новому етапі торгів буде знижено ще на 20% - до 1 млрд 116 млн грн ", - уточнила співрозмовник агентства.

Як повідомила ліквідатор, офіційне оголошення про третій етап відкритих торгів ЦВК ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод" Океан", зокрема терміни його проведення, буде оприлюднено в установленому порядку найближчим часом.

ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" (до квітня 2011 року - "Вадан Ярдс Океан", до грудня 2008 р. - Damen Shipyard's Okean, до лютого 2001 р. "Суднобудівний завод "Океан") спеціалізується на виробництві та ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн.

У листопаді 2013 року Господарський суд Миколаївської області визнав банкрутом ПАТ "МСЗ "Океан" за клопотанням наближеного, за деякими даними, до власника "Смарт-груп" Вадима Новинського ТОВ "Консалтинг-Гамма" (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.). 9 вересня 2016 року Печерський райсуд Києва наклав арешт на рухоме і нерухоме майно ПАТ "МСЗ Океан" і передав його на відповідальне зберігання директору ТОВ "Океан-Судноремонт", президенту ПАТ НСЗ "Океан" у 2010-2011 рр. Леоніда Шумила, відомому на ринку зв'язками зі структурами, підконтрольними екс-міністру енергетику РФ (2001-2004рр.) Ігорю Юсуфову: офшорами Olympus Investments і Zonel Operations Ltd. У листопаді того ж року Апеляційний суд Києва скасував це рішення. Водночас генпрокурор Юрій Луценко в вересні 2017 року заявляв про намір повернути у держвласність завод "Океан".

У серпні 2018 року Міністерство юстиції та Вищий господарський суд України оприлюднили офіційне оголошення про продаж відповідно до закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом "ЦВК ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" на відкритих торгах за стартовою ціною 1 млрд 818,39 млн грн. за даними ліквідатора, у цій сумі понад 91 млн грн становила заборгованість за заробітною платою ПАТ.

Тоді І.Сербін не виключала, що "ті, хто хотів би отримати "Океан"" просто так, безкоштовно", і вже робив це, можуть спробувати зірвати аукціон провокаціями і погрозами".

Згідно з оцінками учасників ринку, інтерес до активів Миколаївського суднобудівного "Океан" на сьогоднішній день виявляють як зарубіжні, так і українські потенційні покупці: суднозавод має у розпорядженні, зокрема, найбільший в Європі сухий док, технологічні лінії із будівництва великотоннажних суден, а також водну акваторію площею 42 га.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА