15:01 21.09.2018

Мінінфраструктури та ЄІБ запустили інформкампанію щодо зниження швидкості на автодорогах

2 хв читати
Мінінфраструктури та ЄІБ запустили інформкампанію щодо зниження швидкості на автодорогах

Міністерство інфраструктури України спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) запустили проект із проведення інформаційної кампанії з безпеки дорожнього руху з фокусом на зниження швидкості на автодорогах "Не жени, Україно".

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив на брифінгу в міністерстві у п'ятницю.

Проект буде реалізовано в Житомирській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Харківській, Львівській і Херсонській областях, а також у Києві та Одесі.

Проект профінансував ЄІБ, виділивши EUR100 тис.

Кампанія передбачає відео-та аудіоматеріали, які мають донести до водіїв ідею необхідності дотримуватися встановленого швидкісного режиму на дорогах.

"Це будуть і плакати, і ролики, й заходи із залученням громадськості. Ми говоритимемо про те, як поводитися, про те, що ДТП стосується всіх. Вважаємо, що люди мають розуміти наслідки", - заявив В.Омелян.

За словами експерта з кампаній щодо безпеки дорожнього руху та комунікацій Рамони Лупу, ця кампанія спрямована на категорію чоловіків віком від 30 до 45 років і є дуже емоційною.

"Запуск інформаційної кампанії сьогодні – свідчення того, що безпека на українських дорогах є для уряду України дуже важливою", - наголосила вона.

За словами В.Омеляна, завдяки реалізації цієї програми до 2020 року планується скоротити смертність на автошляхах щонайменше на 30%.

"Завдяки партнерству з Євросоюзом і фондом технічної допомоги у сфері підвищення безпеки дорожнього руху ми впроваджуємо в Україні дві програми допомоги", - заявив представник ЄІБ в Україні, старший економіст відділу регіональних програм сектора транспорту Іштван Хайнцингер.

Крім організації навчальних курсів для аудиторів доріг у рамках підвищення безпеки руху на дорогах, ЄІБ також має намір надати Україні допомогу в імплементації на законодавчому рівні європейських стандартів проектування автодоріг, зокрема положення про їх безпеку.

Міністр також зазначив, що на безпеку дорожнього руху в бюджеті України у 2018 році було виділено 1,6 млрд грн, у 2019-му заплановано 2,5 млрд грн, на 2020 рік - 3,4 млрд грн.

Як повідомлялося, в лютому поточного року в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг ("Укравтодор") Славомір Новак заявляв про необхідність збільшити суми штрафів за перевищення швидкості на дорогах, а також посилити штат поліції.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА