15:39 04.09.2018

Google пропонує українцям знайти свого двійника на відомих картинах

2 хв читати
Google пропонує українцям знайти свого двійника на відомих картинах

Google оголосила про запуск по всьому світу, в тому числі і в Україні, функції Art Selfie в додатку Google Arts & Culture. У січні цього року дана функція стала доступна в ряді країн, і з тих пір в додатку Google Arts & Culture було зроблено більш 78 мільйонів арт-Селфі - результат експерименту, який дозволяє знайти двійника серед десятків тисяч творів мистецтва з колекцій музеїв партнерів проекту з усього світу.

Завдяки партнерам, Google збільшив кількість доступних раніше творів мистецтва більш ніж удвічі.

За допомогою функції Art Selfie в додатку Google Arts & Culture будь-хто може зробити своє Селфі і знайти схожі обличчя на творах мистецтва. Функція використовує технологію комп'ютерного зору для порівняння Селфі користувачів з тисячами предметів мистецтва з музеїв по всьому світу, які можна знайти в Google Arts & Culture.

Коли користувач робить Селфі, його фотографія порівнюється з особами на творах мистецтва, представлених музеями-партнерам. Через короткий проміжок часу будуть показані результати, включаючи відсоток схожості з кожним портретом. Клікнувши на зображення двійника, можна дізнатися більше про картину або художника.

Google Cultural Institute і його партнерські організації роблять доступними світові культурні цінності для всіх користувачів Інтернету і створюють інструменти, які дозволяють музеям ділитися своїм різноманітним спадщиною онлайн. Google Cultural Institute співпрацює з більш ніж 1000 музеями з 70 країн світу, надаючи платформу для більше 400 000 творів мистецтва і в цілому 6 мільйонів фотографій, відеороликів, рукописів та інших документів мистецтва, культури та історії.

Виставки в Google Cultural Institute відкриті для всіх онлайн, безкоштовно на сайті і через мобільний додаток Google Arts & Culture. Завантажити додаток можна за такими адресами: iOS або Android.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА