17:47 25.07.2018

Влада Києва просить Кабмін розглянути ситуацію з газопостачанням ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6

1 хв читати
Влада Києва просить Кабмін розглянути ситуацію з газопостачанням ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6

Влада Києва просить Кабінет Міністрів України розглянути ситуацію з газопостачанням ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 у рамках Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації.

"З 1 серпня через припинення подання газу змушені будуть зупинитися найбільші ТЕЦ України - ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, які виробляють не лише тепло, а й електроенергію. В умовах збереження високої температури - це ризик перебоїв з електропостачанням... Вчора ми провели комісію з питань техногенно-екологічної безпеки Києва, була комунікація з колегами з ДСНС країни, й ми бачимо необхідність у проведенні комісії на державному рівні", - цитує прес-служба заступника голови КМДА Петра Пантелеєва.

За його словами, судове врегулювання спору між "Нафтогазом" і владою Києва триватиме довго і є неможливим до 1 серпня, коли столиця приймає ТЕЦ від "Київенерго".

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" не підписує договір із "Київтеплоенерго" у зв'язку з відмовою КМДА приймати на комунальне підприємство "Київтеплоенерго" борги, раніше сформовані "Київенерго" перед НАК. У "Нафтогазі" наголошують, що така позиція КМДА суперечить ст. 22 закону "Про теплопостачання".

Раніше столиця завершила перший етап прийому теплових мереж міста від "Київенерго" до "Київтеплоенерго". Столичні ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 мають перейти від "Київенерго" до "Київтеплоенерго" на другому етапі - до 1 серпня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА