12:11 25.07.2018

Кабмін у четвер ухвалить рішення щодо забезпечення держрезерву хлору - Зубко

1 хв читати
Кабмін у четвер ухвалить рішення щодо забезпечення держрезерву хлору - Зубко

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Геннадій Зубко повідомив, що 26 липня Кабінет Міністрів ухвалить рішення про забезпечення резерву рідкого хлору для знезараження питної води на рівні державного резерву.

"Я думаю, що завтра на уряді ми ухвалюватимемо рішення за дорученням прем'єр-міністра з точки зору забезпечення резерву хлору на рівні держрезерву", - повідомив Г.Зубко під час селекторної наради з питань підготовки до опалювального сезону 2018-2019 рр. і забезпечення водоканалів необхідними реагентами.

Віце-прем'єр також наголосив, що в країні спостерігається низький рівень контролю щодо забезпечення реагентами, які мають бути, щоб водоканали працювали в штатному режимі, і повідомив, що Україна розпочала імпортні постачання з Румунії та Узбекистану.

"Коли ми аналізували той самий хлор, то з'ясувалося, що абсолютно різні ціни закупівлі того самого матеріалу від одного, фактично монопольного, постачальника в Україні", - додав Г.Зубко.

Він зазначив, що є підприємства, які закуповують хлор по 12-15 тис. грн ("Київводоканал"), а є підприємства, які закуповують по 67 тис. грн ("Львівводоканал").

Г.Зубко наголосив, що це питання безконтрольності, яке потребує додаткового розгляду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА