12:26 18.07.2018

"Антонов" і швейцарська AIоR-ION Technologies домовилися пр співпрацю в створенні багатоцільових БПЛА

2 хв читати
"Антонов" і швейцарська AIоR-ION Technologies домовилися пр співпрацю в створенні багатоцільових БПЛА

Держпідприємство "Антонов" (Київ), що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", і швейцарська AIR-ION Technologies SA планують налагодити партнерство в розробці і створенні багатоцільових електричних безпілотних літальних апаратів (БПЛА) на базі модульної уніфікованої багатофункціональної платформи швейцарської компанії.

Як повідомила прес-служба українського держконцерну, відповідні плани партнерства закріплені в меморандумі про взаєморозуміння, підписаному сторонами під час міжнародної авіакосмічної виставки Farnborough Airshow-2018, що триває 16-22 липня в передмісті Лондона

"Документ передбачає кілька етапів співпраці, на першому з яких партнери проведуть дослідження світових технологій і ринку щодо застосування електричних БПЛА як повітряного таксі, а також гібридних БПЛА в інших цивільних і військових цілях", - наголошується в повідомленні.

Як уточнюють в дежконцерні, заплановано, що ДП "Антонов" братиме участь в розробці планера цих літальних апаратів, виготовленні дослідних зразків, проведенні їх випробувань, сертифікації. У перспективі на виробничих потужностях ДП "Антонов" заплановано налагодити лінію із серійного виробництва багатоцільових електричних БПЛА.

Згідно з попередніми планами, передбачено виробництво чотирьох типів БПЛА з максимальною злітною вагою 1500 кг і крейсерською швидкістю 185 км/год.

За наявними оцінками, обсяг світового ринку цивільних БПЛА як електричних повітряних таксі, а також БПЛА для охорони державних кордонів, патрулювання, завдань гарантування безпеки, служб з надзвичайних ситуацій, логістики та інших зросте з $17,8 млрд у 2017 році до $48,8 млрд у 2023 році. Обсяг ринку військових БПЛА протягом 2017-2027 рр. оцінюється в більш ніж $133 млрд, наголошується в повідомленні.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер в ніші транспортних літаків найширшого призначення. За рішенням уряду з 2015 року ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром".

Farnborough - одна з найбільших і найпрестижніших світових спеціалізованих виставок продукції вітчизняних підприємств авіакосмічного комплексу цивільного і військового призначення. За даними організаторів, в роботі Farnborough-2018 беруть участь понад 1500 експонентів із 52 країн.

Україна представляє на авіасалоні новий транспортний Ан-178 вантажопідйомністю 18 тонн, який бере участь у демонстраційних польотах на виставці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА