14:05 04.07.2018

Кабмін призначив заступника міністра фінансів

2 хв читати
Кабмін призначив заступника міністра фінансів

Кабінет Міністрів за поданням в. о. міністра фінансів Оксани Маркарової в середу призначив на посаду її заступника Юрія Гелетія, повідомляється на веб-сайті відомства.

Ю.Гелетій з жовтня 2015 року обіймав посаду директора департаменту фінансової політики міністерства, де, зокрема, опікувався питаннями стратегічного реформування державного банківського сектору, розвитку ринків фінансових послуг та цінних паперів (ЦП).

На посаді заступника міністра фінансів Ю.Гелетій продовжить роботу над реформуванням і розвитком державних банків, розвитком небанківського сектору та залученням публічних інвестицій.

"Міністерство фінансів вітає рішення уряду і дякує за сприяння у формуванні у відомстві професійної команди однодумців-досвідчених управлінців, які допоможуть у швидкому та ефективному впровадженні необхідних для країни реформ", – зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України на засіданні 21 лютого затвердив оновлену стратегію реформування державного банківського сектору, що передбачає, зокрема, скорочення до кінця 2022 року частки держбанків у сукупних активах банківської системи до 24% з 55%.

Згідно з документом, скорочення буде досягнуто за рахунок цілковитого виходу держави до кінця зазначеного періоду з капіталу Укргазбанку і ПриватБанку (обидва – Київ), а також залучення інвесторів у Укрексімбанк і Ощадбанк (обидва – Київ), тоді як частка активів фінустанов залишиться практично незмінною: Ощадбанку зменшиться до 16% до 17%, Приватбанку – до 18% до 20%, Укрексімбанку – до 7% з 13% і Укргазбанку – залишиться на рівні 5%.

Стратегія реформування держбанків також охоплює поліпшення корпоративного управління в банках та створення незалежних наглядових рад.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА