16:16 20.06.2018

Словацька E.connect з українськими "корінням" придбала 60% "Краматорськтеплоенерго", купує дві шахти в РФ

2 хв читати
Словацька E.connect з українськими "корінням" придбала 60% "Краматорськтеплоенерго", купує дві шахти в РФ

Компанія E.connect s.r.o. (Словаччина, бенефіціари - Володимир Зіневич та Маріанна Данилів) придбала 60% акцій ТОВ "Краматорськтеплоенерго" (Донецька обл.), повідомляється на сайті компанії.

"У березні 2018 року група E.connect фіналізували придбання 60% частки в "Краматорськтеплоенерго", яка раніше належала міжнародному енергетичному холдингу ContourGlobal. Партнером E.connect в цьому проекті є муніципалітет міста Краматорськ, якому через комунальне підприємство "Міст" належать інші 40% в компанії", - йдеться в повідомленні.

"Краматорськтеплоенерго" є оператором Краматорської ТЕЦ. Встановлена електрична потужність станції - 150 МВт, теплова - 438 Гкал/год.

"Протягом опалювального сезону 2017-2018 років група E.connect здійснювала поставки вугілля-антрациту для Краматорської ТЕЦ, яка з березня 2017 р відчувала дефіцит палива внаслідок припинення поставок з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей", - зазначають в прес-службі.

Крім того, E.connect повідомляє про купівлю шахт "Ростовська" і "Замчалівська" в Ростовській області РФ.

"Промислові запаси шахти "Ростовська" становлять 40 млн тонн, до виїмки наразі підготовлені 2,5 млн. тонн. Виробнича потужність шахти - 600 тис. тонн/рік... На балансі шахти 4 вугільні пласти потужністю від 0,85 до 1,05 м, з яких для добування вугілля антрациту на сьогодні задіяно один", - відзначають в E.connect.

За даними компанії, купівля "Ростовської" вже фіналізована.

"Промислові запаси шахти "Замчалівська" становлять 27 млн. 451 тис. тонн вугілля марки А мета антрациту. Вугілля закладено в пластах потужністю від 0,85 до 1,25 м. На сьогодні до виїмки підготовлені 700 тис. тонн, при цьому планова виробнича потужність шахти становить 1 млн тонн на рік", - йдеться в повідомленні.

Зараз шахти "Ростовська" і "Замчалівська" - в режимі підтримки гірничих виробок, відновлення робіт на шахтах заплановано на 2018 рік.

Як повідомлялося, в січні Антимонопольний комітет України дозволив E.connect купити компанію-власника контрольного пакета "Краматорськтеплоенерго".

В.Зіневич - громадянин України, раніше обіймав посаду керівника ДП "Укрінтеренерго", М.Данилів - громадянка Словаччини, дружина колишнього власника холдингу Korlea Invest Василя Даниліва (Бечваржа).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА