18:20 18.05.2018

"УАВтормет" просить президента України ветувати закон про пролонгацію та підвищення мита на брухт щоб уникнути руйнування галузі

2 хв читати

Українська асоціація вторинних металів ("УАВтормет") просить президента Петра Порошенка ветувати ухвалений Верховною Радою 17 травня законопроект "Про внесення змін до деяких законів України про зниження дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку", який підвищує ставку експортного мита з EUR30/тонна до EUR42/тонна і продовжує її дію ще на рік.

Як повідомляється в листі президента асоціації, генерального директора ПАТ "Керамет" (Київ) Володимира Бублея на адресу глави держави, розміщеному на сайті "УАВтормета" у п'ятницю, під час винесення цього законопроекту було проігноровано думку асоціації, не враховано наведених аргументів, що свідчать про можливість завдання шкоди не тільки національній промисловості, а й діловій репутації України.

При цьому В.Бублей відзначає маніпулювання оцінками ситуації щодо забезпечення металобрухтом метпідприємств, виробничими показниками та ціновою інформацією з метою лобіювання комерційних інтересів виключно на користь однієї галузі (металургії – ІФ).

У листі також звертається увага на той факт, що продовження та підвищення експортного мита на брухт суперечить зобов'язанням країни в рамках СОТ, де Україна зобов'язалася поступово знижувати вивізне мито на цей вид сировини. Також порушуються домовленості з ЄС в рамках Угоди про асоціацію.

Крім того, у листі зазначається, що фактична заборона експорту брухту шляхом підвищення вивізного мита може стати основним аргументом країн, які проводять антидемпінгові розслідування щодо українських метпідприємств. Заборона експорту брухту також призведе до проблем у рамках проведених переговорів про зону вільної торгівлі з Туреччиною.

За даними МЕРТ, в Україні працюють 616 підприємств по операціям з брухтом чорних металів, зокрема 62 великі, 492 середні і 62 малі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА