18:03 17.04.2018

Україна може отримати від МВФ $2 млрд у травні-червні

2 хв читати
Україна може отримати від МВФ $2 млрд у травні-червні

 Україна в разі виконання умов співпраці за програмою розширеного фінансування, ключовою з яких є ухвалення закону про Антикорупційний суд, може отримати черговий транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) у $2 млрд уже в травні-червні цього року, передає ТРК "Україна" за підсумками інтерв'ю з міністром фінансів Олександром Данилюком у Вашингтоні.

"У нас зараз на порядку денному кілька питань. Це і ухвалення закону про створення Антикорупційного суду. Цей має бути закон, який вдасться ефективно і швидко імплементувати. Це є ключовим", - сказав міністр.

Минулого тижня Нацбанк України також заявив, що досі очікує залучення Україною в 2018 році $2 млрд від МВФ, однак прогнозує надходження чергового траншу на початку третього кварталу.

Як повідомлялося, другим найважливішим умовою надання траншу є лібералізація цін на природний газ для населення, як це рік тому пообіцяв український уряд. Крім цього, Фонд заявляв про проблемні питання в фіскальному секторі.

Відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,5 млрд) із першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,62 млрд). Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза через невиконання певних умов, політичну кризу і зміну уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом в квітні 2016 року переговори про продовження фінансування поновилися, проте Фонд вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд тільки в середині вересня, четвертий - 3 квітня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА