20:00 10.04.2018

S&P підтвердило рейтинги ПриватБанку "CCC+/C" і відкликало їх на прохання банку

2 хв читати
S&P підтвердило рейтинги ПриватБанку "CCC+/C" і відкликало їх на прохання банку

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги українського ПАТ КБ "ПриватБанк" на рівні "CCC+/C" зі стабільним прогнозом, йдеться в повідомленні агентства у вівторок.

"Підтвердження (рейтингів) відображає нашу думку про те, що кредитоспроможність ПриватБанку залишається вразливою, незважаючи на його націоналізацію, і що банк залежить від сприятливих ділових, фінансових та економічних умов для задоволення своїх фінансових зобов'язань", - зазначає агентство.

Воно також вказує на судові ризики, пов'язані з екс-тримачами випусків єврооблігацій, що потрапили під процедуру bail-in наприкінці 2016 року, коли банк було націоналізовано. Терміни і ймовірний результат вирішення цього питання нині є вкрай невизначеними, додає S&P.

Проте, за винятком цього, агентство вважає, що банк навряд чи допустить дефолт за якимись зобов'язаннями протягом наступних 12 місяців.

S&P також відзначає поступовий прогрес у реструктуризації банку після націоналізації, включаючи розробку нової стратегії зростання, поступове очищення балансу банку та зміцнення його управлінської команди з призначенням нового голови правління та інших досвідчених фахівців до правління та наглядової ради.

Прогноз стабільний агентство пояснює очікуваннями поточної державної підтримки банку після його націоналізації.

Після підтвердження рейтингів S&P їх було відкликано на прохання банку.

У ПриватБанку підтвердили завершення співпраці з S&P у рамках політики банку з оптимізації витрат, зокрема й щодо роботи з рейтинговими агентствами. У ПриватБанку залишаються кредитні рейтинги міжнародних агентств Fitch та Moody's.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА