13:25 28.03.2018

Наказ про підвищення тарифів на пасажирські залізничні перевезення буде видано після погодження МЕРТ і низки організацій

2 хв читати
Наказ про підвищення тарифів на пасажирські залізничні перевезення буде видано після погодження МЕРТ і низки організацій

 Наказ Міністерства інфраструктури про підвищення тарифів на залізничні пасажирські перевезення на 12% із 1 квітня та 1 жовтня ще перебуває на погодженні у низці органів.

Як нагадали агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Мінінфраструктури, з метою реалізації рішення уряду, яким затверджено консолідований фінансовий план ПАТ "Укрзалізниця" на 2018 рік, підготовлено проект наказу міністерства щодо поетапної індексації тарифів на перевезення пасажирів залізничним транспортом у внутрішньому сполученні в 2018 році.

Ініціатива щодо підвищення тарифів належить ПАТ "Укрзалізниця".

У міністерстві зазначили, що його глава Володимир Омелян наполягав і наполягає на тому, що підвищення тарифів має відбуватися одночасно з підвищенням якості послуг.

"Якість перевезень, і пасажирських, і вантажних, має бути на першому місці. Підвищувати тарифи без поліпшення сервісу - неправильна тактика. Водночас Міністерство інфраструктури розуміє аргументацію ПАТ "Укрзалізниця" і готове підтримати пропозицію товариства щодо підвищення тарифів на пасажирські перевезення з вимогою кардинальної зміни якості самих перевезень", - наголосив міністр інфраструктури.

У коментарі агентству в міністерстві уточнили, що видання наказу Мінінфраструктури відбувається за процедурою, визначеною законодавством, що передбачає значну кількість погоджень документа, зокрема з профспілками.

Індексацію тарифів планується здійснити в усіх категоріях поїздів і вагонів (окрім вагонів 1-го класу потягів Інтерсіті+), що курсують територією України. Рівень тарифів на перевезення пасажирів у вагонах 2-го класу швидкісних потягів Інтерсіті+ та вагонах 1-го та 2-го класів швидкісних потягів Інтерсіті залишається незмінним з моменту створення швидкісного руху в 2012 році. Рівень тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні в усіх типах вагонів (окрім СВ і Інтерсіті+) - із жовтня 2014 року.

З моменту останньої індексації тарифів (жовтень-2014) фактичний індекс споживчих цін сягнув 192,2%, індекс цін виробників промислової продукції - 206,3%. В умовах прогнозу на 2018 рік без індексації тарифів для приведення пасажирських перевезень у внутрішньому сполученні до рівня беззбитковості (нульової рентабельності) тарифи на перевезення необхідно було б підвищити більш ніж удвічі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нафтогаз" упровадив внутрішній регламент REMIT

"Київтеплоенерго" поміняло на Солом'янці пошкоджену ділянку тепломережі під залізничними коліями без перекриття руху

IFC має намір профінансувати будівництво "Галнафтогазом" ВЕС 150 МВт

DFC і Proparco мають намір надати по $50 млн ЄБРР у 2025 р. для покриття ризиків із торговельного фінансування України

НАБУ направило до суду справу про завдання збитків ДП "Укрспирт" на 55 млн грн

"Укрнафта" планує побудувати у 2024 р. ще близько 100 МВт газової генерації

"Метінвест" має стратегію переходу до виробництва "зеленої" сталі, є проєкти з нарощування випуску окатишів DRI - CСO

НБУ очікувано знизив облікову ставку до 13%

"Енергоатом" найближчими днями виведе в плановий ремонт енергоблок 1000 МВт

"Київтеплоенерго" придбає 15 когенераційних установок сумарною потужністю 60,5 МВт за 1,125 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА