12:22 28.12.2017

Запорізька АЕС ввела в дослідну експлуатацію комплекс із переробки радіоактивних відходів

2 хв читати
Запорізька АЕС ввела в дослідну експлуатацію комплекс із переробки радіоактивних відходів

Запорізька АЕС ввела в дослідну експлуатацію комплекс із переробки радіоактивних відходів, повідомила прес-служба станції.

За її даними, проведені в середині грудня 2017 року попередні випробування КП РАО підтвердили можливість його введення в дослідну експлуатацію. Випробування комплексу на реальних РАО з подальшим введенням в промислову експлуатацію заплановано на 2018 рік.

"Проект зі створення комплексу з переробки РАВ на Запорізькій АЕС реалізується для приведення системи поводження з РАВ у відповідність до сучасних вимог, а також для забезпечення можливості передання РАВ на остаточне захоронення. Модернізація системи завершиться створенням повного циклу поводження з радіоактивними відходами", - зазначають у прес-службі.

Як повідомлялося, будівництво комплексу з переробки РАВ на майданчику ЗАЕС почалося в 2006 році. Його головним завданням є скорочення обсягу твердих РАВ, накопичених і вироблених у процесі експлуатації енергоблоків, їх кондиціювання, поховання та отримання додаткових вільних обсягів у сховищах. Щорічна проектна потужність комплексу з переробки - 200 тонн твердих відходів і 70 тонн відпрацьованого масла.

Затверджена Кабінетом Міністрів вартість спорудження комплексу з переробки твердих РАВ на ЗАЕС становить 662,179 млрд грн.

Запорізька АЕС - найбільша в Європі атомна станція зі встановленою потужністю. Її шість енергоблоків ВВЕР-1000 побудовані за радянським проектом В-320. Перший енергоблок було введено в експлуатацію в грудні 1984 року, шостий - у жовтні 1995 року.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Южно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції з 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,835 тис. МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА