19:40 19.12.2017

Україна залучила EUR30 млн позики НЕФКО на енергоефективність університетів

2 хв читати
Україна залучила EUR30 млн позики НЕФКО на енергоефективність університетів

Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) надасть Україні позикове фінансування на EUR30 млн для підвищення енергоефективності в вищих навчальних закладах.

Відповідний договір НЕФКО і Міністерство фінансів України підписали в Києві у вівторок, зазначено в їхніх повідомленнях.

Проект реконструкції охопить навчальні, дослідні та допоміжні будівлі низки державних ВНЗ, забезпечуючи підвищення енергетичної ефективності їхнього змісту і відповідне скорочення викидів парникових газів, відзначає кредитор.

Згідно з його релізом, на першому етапі в проекті візьмуть участь сім університетів - у Вінниці, Києві, Львові, Полтаві, Сумах, Харкові та Чернігові. Наступні об'єкти для підвищення енергоефективності будуть визначені пізніше. Очікується, що робота почнеться в 2018 році і завершиться до кінця 2022 року, при цьому обсяг інвестицій складе близько EUR160 млн.

Заплановані термомодернізація зовнішніх поверхонь будівель і оновлення в них систем опалення, вентиляції, а також освітлення. Очікується, що це дозволить продовжити термін їх експлуатації в середньому на 30 років, суттєво скоротити споживання енергії і викиди CO2, а також експлуатаційні витрати.

Кредит НЕФКО для України частково гарантується Шведським агентством міжнародного розвитку та співпраці (СІДА). Основним інвестором проекту стане Європейський інвестиційний банк, який також надасть кредит. Крім того, гранти для нього виділять Фонд Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології (E5P), Інвестиційний інструмент сусідства ЄС і Північний фонд екологічного розвитку.

НЕФКО - міжнародна фінансова організація, створена в 1990 році країнами Північної Європи. Її діяльність пов'язана з фінансуванням практичних заходів, що сприяють зеленому росту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА