20:45 16.11.2017

Міжнародний інвестфонд MSP Stiftung увійшов до складу акціонерів Альфа-Банку (Україна)

3 хв читати
Міжнародний інвестфонд MSP Stiftung увійшов до складу акціонерів Альфа-Банку (Україна)

Міжнародний інвестиційний фонд MSP Stiftung (Ліхтенштейн) сконцентрував 9,9% акцій ПАТ "Альфа-Банк" (Київ), повідомляється в прес-релізі банку.

"Склад акціонерів ПАТ "Альфа-Банк" (Україна) поповнився фондом MSP Stiftung, створеним Мартіном Шлаффом, одним із найбільших австрійських бізнесменів з інтересами у фінансовому секторі та промисловому виробництві. Після узгодження угоди з регулюючими органами України головою наглядової ради Альфа-Банку буде призначено австрійського банкіра Мартіна Шведлера", - йдеться в повідомленні.

Після входження нового акціонера основними кінцевими власниками участі в Альфа-Банку стали: MSP Stiftung - 9,9%, Михайло Фрідман - 29,62%, Герман Хан - 18,89%, Олексій Кузьмічов - 14,7% і Петро Авен - 11,17%.

"Ми раді вітати нового партнера MSP Stiftung як акціонера Альфа-Банку. Наші подальші плани щодо співпраці передбачають збільшення частки MSP Stiftung до 24,9%. Впевнені: наше партнерство з одним із найбільших інвестиційних фондів Центральної Європи сприятиме посиленню позицій на українському ринку й подальшому розвитку ділових зв'язків банківської групи ABH Holdings S.A. в європейських бізнес-спільнотах", - наводяться в прес-релізі слова голови наглядової ради українського Альфа-Банку П.Авена.

"Наглядова рада MSP Stiftung уже певний час цікавиться фінансовими активами у Східній Європі, зокрема в Україні. Я радий, що вони знайшли партнера в особі ABH Holdings S.A. Упевнений, що MSP Stiftung і ABH Holdings S.A. разом зможуть створити найкращий банк, банк-лідер в Україні", - наводяться слова засновника MSP Stiftung М.Шлаффа.

Відповідно до прес-релізу, MSP Stiftung є співвласником банку Sigma Kreditbank AG (Ліхтенштейн), що спеціалізується на роздрібному кредитуванні. Крім цього, фонд володіє майже 25% акцій компанії RHI Magnesita NV - глобального виробника високоякісних вогнетривких виробів, які використовуються у високотемпературних промислових процесах.

Із входженням нового інвестора Альфа-Банк посилить свою стратегію розвитку. Банк продовжить нарощування ринкової частки в усіх ключових сегментах бізнесу як універсальна фінустанова.

М.Шведлер, який має багаторічний досвід роботи в корпоративних фінансах та інвестиційному банківському бізнесі в таких компаніях, як GE Capital, Raiffeisen Investment AG і Lazard Frеres Gestion, займе позицію голови наглядової ради банку після узгодження його кандидатури з Національним банком України.

П.Авен, який наразі обіймає цю посаду в Альфа-Банку, залишиться у складі наглядової ради фінустанови.

Альфа-Банк (до січня 2001 року - Київський інвестиційний банк) заснований у 1993 році.

До ABH Holding входять Альфа-Банк в Україні, Білорусі, Казахстані, Росії та Amsterdam Trade Bank N.V. Дочірні компанії ABHH також провадять діяльність на Кіпрі та у Великій Британії.

Власниками ABH Holdings SA є уродженець Львова М.Фрідман (36,47%) і уродженець Києва Г.Хан (23,27%), котрі наразі є громадянами Ізраїлю і проживають у Лондоні, а також О.Кузьмічов - 18,12%, П.Авен - 13,76%, Андрій Косогов - 4,08% (усі - громадяни РФ, які проживають у Москві) і The Mark Foundation for Cancer Research - 4,3%.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2017 року за розміром активів Альфа-Банк посідав 9-е місце (37,602 млрд грн) серед 88 банків, які діють у країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА