13:01 25.10.2017

Виконавча служба наклала арешт на рахунки ФГВФО для примусового стягнення 2,5 млн грн на користь НПФ "ВСЕ"

2 хв читати
Виконавча служба наклала арешт на рахунки ФГВФО для примусового стягнення 2,5 млн грн на користь НПФ "ВСЕ"

Виконавча служба наклала арешт на рахунки Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) для примусового стягнення 2,5 млн грн на користь недержавного пенсійного фонду (НПФ) "ВСІ" за рішенням суду, повідомляється в прес-релізі Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів.

"Державна виконавча служба Києва постановою від 17 жовтня 2017 року наклала арешт на грошові кошти на рахунках Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, відкритих у Національному банку України, та всіх інших відкритих рахунках (а також тих, які будуть відкриті після видання постанови) для примусового списання 2,5 млн грн на користь НПФ "ВСІ" згідно з рішенням суду", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, виконання постанови буде історичним прецедентом, оскільки досі жодне з понад десяти остаточних судових рішень в аналогічних справах на користь недержавних пенсійних фондів проти ФГВФО не було виконане.

Відповідно до п. 2 ст. 48 закону "Про недержавне пенсійне забезпечення", пенсійні активи, кошти НПФ на поточних рахунках та депозитах не можуть включатися до ліквідаційної маси зберігача пенсійного фонду та банків. Ці активи мають бути повернені НПФ ліквідатором до початку процедури ліквідації банку.

"Віднесення зобов'язань перед недержавними пенсійними фондами до сьомої черги кредиторських вимог уповноваженими особами ФГВФО - грубе порушення гарантій, закріплених державою в законодавстві для пенсійних накопичень громадян", - йдеться в повідомленні.

Відкритий недержавний пенсійний фонд "ВСІ" зареєстрований 27 липня 2004 року. Його вкладниками є промислові підприємства, профспілки і фізичні особи. Адміністратором НПФ "ВСІ" є Всеукраїнський адміністратор пенсійних фондів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА