14:20 24.10.2017

Питання поставок "Газпромом" газу на Донбас перебуває в периметрі розгляду Стокгольском арбітражу, - Коболєв

1 хв читати
Питання поставок "Газпромом" газу на Донбас перебуває в периметрі розгляду Стокгольском арбітражу, - Коболєв

НАК "Нафтогаз України" розраховує на прийняття Стокгольмським арбітражем рішення щодо поставок російським "Газпромом" природного газу на непідконтрольні території Донбасу в рамках позову за контрактом на поставку, повідомив глава компанії Андрій Коболєв журналістам у Києві у вівторок.

"Питання поставок газу до Донецька і Луганська перебуває в периметрі контракту на поставку газу і, відповідно, розглядається в Стокгольмському арбітражі. Ми дотримуємося позиції, що без цього рішення неможливо вирішити всі справу. Далі я не можу вдаватися в деталі", - сказав він

Як повідомлялося, згідно з оприлюдненою звітністю "Газпрому", в 2016 році він поставив на окуповану територію Донбасу 2,4 млрд куб. м газу, а в першому кварталі 2017 го збільшив поставки до 1,11 млрд куб. м. "Газпром" здійснює ці поставки з лютого 2015 років через газовимірювальні станції (ГВС) "Прохорівка" і "Платове" на кордоні з РФ.

"Нафтогаз" неодноразово заявляв, що оплачуватиме "Газпрому" лише замовлені та прийняті поставки природного газу, тоді як декларовані ним поставки газу на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей до таких не належать.

У "Нафтогазі" зазначали, що компанія не бере газ за контрактом із "Газпромом" на державну виконавчу службу "Прохорівка" і "Платове".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА