15:09 24.01.2023

СБУ повідомила про підозру колишній телеведучій Панченко, яка підтримала окупацію Маріуполя

2 хв читати

Служба безпеки зібрала вичерпну доказову базу на прокремлівську пропагандистку Діану Панченко, яка публічно виправдовує російську збройну агресію проти України, повідомляє СБУ.

У повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі у вівторок зазначено, що раніше Панченко працювала на підсанкційних телеканалах підозрюваного в державній зраді депутата Віктора Медведчука, де поширювала антиукраїнські наративи Москви.

"Після початку повномасштабного вторгнення колишня телеведуча підтримала російських загарбників та в серпні минулого року виїхала до тимчасово окупованого Донецька. Там вона продовжила поширювати ворожу пропаганду за допомогою маніпулятивних сюжетів на користь країни-агресора. Для "розгону" деструктивного контенту активно використовує соцмережі, зокрема заборонені в Україні", - зазначено в повідомленні.

У СБУ наголошують, що колишня українська ведуча у своїх провокаційних "проєктах" підтримує захоплення східних регіонів України.

"Крім цього, фігурантка створила так званий документальний фільм, у якому виправдовує воєнні злочини російських окупантів проти мирних жителів Маріуполя", - йдеться в повідомленні спецслужби.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Панченко про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та поширення, у тому числі повторно та з використанням засобів масової інформації, матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України).

Розслідування здійснювали співробітники Головного слідчого управління спільно з департаментом захисту національної державності СБУ за процесуального керівництва органів прокуратури.

Як повідомлялося, у січні 2023 року СБУ відкрило проти Панченко кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Резиденти "Дія.City" закликали зберегти бронювання працівників технологічних компаній

"Київстар" почне продавати номери з кодом "77" у червні-липні

"Київстар" отримав відмову судів на 15 клопотань і вісім апеляцій щодо арешту активів

Міноборони України запускає мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників і резервістів

"Vodafone Україна" інвестує 10 млрд грн протягом двох років

"Київстар" у I кв.-2024 скоротив дохід на 14,1% у зв'язку з реалізацією масштабної програми лояльності після кібератаки

Київ і Cisco підписали меморандум про партнерство, спрямований на розвиток цифрової інфраструктури та кібербезпеки

Мінцифри розробило стратегію розвитку телекомунікацій до 2030 року

В Україні пошкоджено чверть мереж фіксованого зв'язку і понад 4 тис. базових станцій мобільного зв'язку - Федоров

УЗ запустила оновлений сайт для купівлі залізничних квитків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА