17:09 06.03.2022

Українська прокуратура ініціює міжнародний розшук Тіни Канделакі - Венедіктова

1 хв читати

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомляє про ініціювання міжнародного розшуку російської телеведучої Тіни Канделакі за відкриту підтримку російського вторгнення в Україну.

"І до вас я змушена звернутися, Тінатін Гівіївна Канделакі. Зазвичай, стримано, без емоцій, на які я не маю права, виключно з метою поінформувати вас про стан ваших справ. Справ кримінальних, маю помітити. … Прокурори, проаналізувавши контент телеграм-каналу, що належить вам, вкрай здивувалися – ви є одним із ключових поширювачів ідей та гасел кремлівської військової машини", – йдеться у повідомленні генпрокурора на сторінці у фейсбуці.

Генпрокурор зазначила: "Тінатін Гівіївно, ви просите ваших читачів не довіряти жодній іншій інформації, крім тієї, що до них надходить з екранів російського телебачення. Ви ж людина з індустрії, впевнена, ви професіонал і добре знаєте, що цей ваш заклик - злочин... Я як генеральний прокурор повідомляю вас про те, що ваш процесуальний статус в Україні - особа, підозрювана у скоєнні злочину".

Генпрокурор повідомила, що найближчими днями українські прокурори ініціюють процес оголошення Канделакі у міжнародний розшук.

"Під час спроби перетину кордону інших держав ви будете затримані компетентними органами з метою екстрадиції в Україну. Але я вам не пропоную покладатися на мою думку, а керуватися порадами ваших юристів", - звернулася Венедіктова до російської телеведучої.

Джерело: https://www.facebook.com/irina.venediktova.31

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА