18:06 04.04.2022

КРРТ відключив мовлення "Прямого" та "5 каналу" - телеканали

2 хв читати
КРРТ відключив мовлення "Прямого" та "5 каналу" - телеканали

Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) у понеділок відключив мовлення українських телеканалів "Прямий" та "5 канал", повідомляється на сайті "Прямого".

"Рішення про відключення є цілковито й однозначно незаконним, оскільки не існує жодного документа, який би давав підстави концерну РРТ уночі відключати телеканали від мовлення. Немає жодного рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення – єдиного органу, який має право ухвалювати рішення щодо ефіру телеканалів .РНБО раніше, до речі, заявляла, що не має повноважень закривати канали", - зазначено у відкритому листі колективів телеканалів.

Журналісти "Прямого" та "5 каналу" наголошують, що з першого дня повномасштабного російського вторгнення включилися в інформаційний захист України і левову частку ефірного часу передали загальнонаціональному марафону, виконуючи відповідний указ президента України.

"У нас є всі підстави вважати, що мала місце незаконна нічна диверсія з відключення мовлення, відповідальність щодо якої несе директор концерну РРТ Кирило Данилов", - заявили журналісти.

Стосовно відключення мовлення колектив телеканалів звернувся до президента України Володимира Зеленського як гаранта Конституції та розраховує, що глава держави дасть належну оцінку діям концерну.

"Вимагаємо від Концерну РРТ припинити порушення закону і негайно відновити мовлення "5 каналу" та "Прямого". Керівника концерну уряд має негайно відсторонити від посади", - наголошує колектив телеканалів.

Як повідомлялося, 18 лютого 2021 року власником телеканалу "Прямий" став співголова парламентської фракції "Європейська солідарність", п'ятий президент України (2014-2019 рр.) Петро Порошенко.

У листопаді 2021 року телеканали "5 канал" та "Прямий" об'єдналися у медіахолдинг "Вільні медіа", якому було передано 100% корпоративних прав телеканалів.

"Європейська солідарність" 6 січня 2022 року заявила, що Печерський районний суд Києва, ухвалюючи рішення про арешт активів Порошенка, заарештував також майно телеканалів "Прямий" та "5 канал".

Державне бюро розслідувань (ДБР), у свою чергу, 7 січня 2022 року назвало неправдивою інформацію про нібито накладення арешту на активи телеканалів "Прямий" та "5 канал", власником яких є медіахолдинг "Вільні медіа", та заявило, що арешт на корпоративні права на зазначені канали та їхні активи не накладено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА