15:15 16.02.2022

DDoS-атака на банки та державні сайти України 15 лютого була розрахована на психологічний ефект – РНБО

2 хв читати
DDoS-атака на банки та державні сайти України 15 лютого була розрахована на психологічний ефект – РНБО

У Раді національної безпеки і оборони (РНБО) заявляють про психологічний та інформаційний характер DDoS-атаки на сайти банків та державних структур України 15 лютого, жодних фінансових втрат не було.

"Національний банк України як один із суб'єктів забезпечення кібербезпеки спрацював на відмінно, втрат у фінансовій частині у нас не було жодних... Цю DDoS-атаку ми класифікуємо як інформаційно-психологічну. Не деструктивна, не атака, яка пошкодила інфраструктуру, а виключно, яка здійснювалася для впливу на населення: показати відсутність доступу до інформаційних електронних ресурсів, які надає держава і фінансові установи", - сказав заступник секретаря РНБО України Сергій Демедюк на брифінгу в Києві в середу.

За його словами, ще вранці 15 лютого поширювалася інформація про те, що багатьом громадянам, переважно військовослужбовцям та працівникам правоохоронних органів, почали надходити смс-повідомлення, що ввечері не працюватимуть банкомати.

"Це вже була скоординована атака, щоб люди самі почали допомагати злочинцям здійснювати пасивну DDoS-атаку на ресурси – перевіряти свої активи, чи працює чи не працює, знімати кошти", - пояснив Демедюк.

"Жодних втрат, пошкоджень, викрадень не відбулося. Фінансова частина працює у стабільному режимі, енергетична сфера працює безперебійно, всі працюють у штатному режимі", - резюмував заступник секретаря РНБО.

Демедюк також пояснив, що коли сайт тієї чи тієї держустанови не працює, "це не означає, що щось не працює… іноді це відбувається примусово у зв'язку з протоколами дій, коли від'єднують ресурси для того, щоб могли промоніторити та завчасно виявити, знешкодити, локалізувати ту чи іншу атаку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА