12:41 06.10.2021

"Укрпошта" розпочала продаж раритетних авто 1980-1990-х років

2 хв читати
"Укрпошта" розпочала продаж раритетних авто 1980-1990-х років

АТ "Укрпошта" розпочало розпродаж старих автомобілів, серед яких моделі бізнес-класу світових брендів і машини радянського автопрому.

Як повідомляється на сайті компанії в середу, це понад 1 600 непридатних до роботи автомобілів, які підприємство не використовує більше ніж десять років.

Серед автомобілів, які "Укрпошта" реалізовуватиме, BMW, Audi, Mercedes-Benz 1980-90 років випуску, а також екземпляри, випущені за радянських часів, - ЗІЛ, КАМАЗ, ГАЗ, ВАЗ, УАЗ і ЛАЗ, трактори тощо.

Найстаріше авто на аукціонах - "ЗІЛ-ММЗ 555", 1968 року випуску.

Аукціони з реалізації застарілих авто відбуваються на майданчику електронного аукціону "ProZorro.Продажі".

Лоти сформовано за розподілом за областями. Оціночна вартість усіх авто становить 10,9 млн грн (без ПДВ). Попередньо проведено незалежну оцінку ринкової вартості авто й отримано дозвіл на продаж цього майна від Міністерства інфраструктури.

"Надалі утримуючи автівки на балансі, зрештою ми дійшли б до того, що вони стали непридатними навіть для продажу у якості металобрухту. А так ми виручимо від їх реалізації 10,9 млн грн, які вкладемо у ремонти відділень, закупівлю техніки та оновлення іншої інфраструктури", - пояснив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський, слова якого наведено в повідомленні

Можливість продати це майно у підприємства з'явилася після завершення корпоратизації та зміни форми власності - з 1 березня 2017 року "Укрпошта" стала акціонерним товариством, 100% власності якого належить державі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА