17:14 29.11.2022

Павелка та генсекретаря УАФ підозрюють у заволодінні 26,5 млн грн – Офіс генпрокурора

2 хв читати
Павелка та генсекретаря УАФ підозрюють у заволодінні 26,5 млн грн – Офіс генпрокурора

Президента та генерального секретаря Української асоціації футболу (УАФ) підозрюють у заволодінні 26,5 млн грн, підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 9,9 млн грн кожному, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Офісі генпрокурора.

"За даними слідства, під час закупівлі обладнання для будівництва заводу із виготовлення штучного покриття для футбольних майданчиків чиновники УАФ заволоділи 26,5 млн грн. У подальшому вони легалізували частину цих коштів", - повідомили в Офісі генпрокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора президенту та генеральному секретарю УАФ повідомлено про підозру в заволодінні чужим майном та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України).

За клопотанням прокурорів Печерський районний суд м. Києва обрав підозрюваним запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 9,9 млн грн кожному.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу СБУ.

Раніше видання "Українська правда" повідомило, що Печерський районний суд Києва виніс рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 9 млн 880 тис. грн президенту Української асоціації футболу Андрію Павелку, заставу за нього вже внесено.

Згідно з повідомленням видання, це кримінальне провадження понад три роки розслідувало НАБУ, потім його було передано до поліції. Йдеться про можливу корупцію ФФУ під час будівництва футбольних полів, що Національне антикорупційне бюро розслідувало у 2018 році.

"У рамках цього розслідування Павелку та генеральному секретарю УАФ Юрію Запісоцькому повідомлено про підозри за статтею про розкрадання коштів", - пише видання.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА