21:57 05.08.2021

Мессі йде з "Барселони"

2 хв читати
Мессі йде з "Барселони"

Аргентинський футболіст Ліонель Мессі покидає "Барселону", оскільки продовження його контракту виявилося фінансово неможливим, повідомляє в четвер увечері іспанський клуб.

"Не дивлячись на те, що "Барселона" і Мессі дійшли згоди і були готові підписати сьогодні новий контракт, це виявилося неможливим через перешкоди фінансового та структурного характеру", - йдеться в заяві на сайті "Барселони". У ньому наголошується, що під "структурними перешкодами" маються на увазі правила, що діють для клубів в іспанському футбольному чемпіонаті.

"У результаті Мессі не залишається в "Барселоні". Обидві сторони дуже шкодують, що побажання гравця і клубу не стали реальністю", - наголошує "Барселона".

Газета "Паїс" зазначає, що раніше в четвер все вказувало на те, що клуб і Мессі підпишуть нову угоду - за інформацією видання, сторони повністю узгодили новий контракт, проте до вечора ситуація змінилася.

"Паїс" пояснює, що однією з проблем стали введені в чемпіонаті Іспанії з футболу обмеження на витрати на зарплати гравців. Так, Барселона в минулому сезоні витратила 506 млн євро на зарплати, проте в сезоні 2021-2022 у клубу мала бути стеля зарплат у 347 млн. Рішенням проблеми міг стати міжнародний інвестиційний фонд CVC, який був готовий виділити гроші іспанській футбольній першості, проте в "Барселоні" пропозиція фонду здалася невигідною.

Раніше цього року "Барселона" взяла участь у спробі створення футбольної "Суперліги" - турніру, який об'єднав би багато провідних європейських клубів, але залишив би "за бортом" менш імениті команди. Цей план не був реалізований, адже зустрів жорсткий опір з боку УЄФА і низки лідерів європейських країн. Прихильники "Суперліги" якраз говорили про те, що відомим європейським клубам стає все складніше знаходити гроші на покупку кращих гравців світу. На їхню думку, новому поколінню уболівальників було б цікаво бачити турнір, в якому виступають тільки найвідоміші команди Європи. Ще одним фактором, що підірвала фінанси низки клубів Європи, стала пандемія коронавірусу і введені через неї обмеження на відвідування уболівальниками стадіонів.

Мессі народився в 1987 році в Аргентині. В юному віці переїхав до Іспанії, де став вихованцем юнацької футбольної академії "Барселони". З 2004 року грав за основну команду "Барселони". Він - багаторазовий володар "Золотого м'яча" і "Золотої бутси".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА