18:31 14.08.2020

"Шахтар" сподівається на ухвалення рішення про створення УПЛ-ТБ для показу матчів чемпіонату України - Палкін

2 хв читати
"Шахтар" сподівається на ухвалення рішення про створення УПЛ-ТБ для показу матчів чемпіонату України - Палкін

Футбольний клуб "Шахтар" сподівається на ухвалення на найближчих зборах клубів-учасників Української прем'єр-ліги (УПЛ) рішення про створення УПЛ-ТБ для показу матчів чемпіонату України у форматі єдиного телевізійного пулу, зазначає генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін.

"Через розбіжності за всі ці роки так і не вдалося створити єдиного телевізійного пулу в Українській Прем'єр-лізі. Ми провели низку зустрічей, у нас була робоча група, куди входили "Шахтар", "Динамо" Київ, представники Прем'єр-ліги та інші клуби і виробили таку ідею про створення УПЛ-ТБ, яке теоретично могло б навіть саме знімати матчі нашого чемпіонату і продавати. При цьому акціонерами УПЛ-ТБ будуть усі клуби, що входять до Прем'єр-ліги. Це питання вже офіційно розглядатимуть на наступному засіданні УПЛ, його внесено до порядку денного", - розповів він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Палкін зазначив, що "Шахтар" сьогодні отримує майже $500 тис. доходу за сезон від продажу прав на телетрансляцію своїх матчів в УПЛ, а, наприклад, у Польщі клуб, який посідає сьогодні останнє місце в їхньому чемпіонаті, отримує EUR2 млн.

"Наш чемпіонат, навіть у тому стані, в якому він перебуває сьогодні, я вважаю, на порядок сильніший. Але різниця в тому, що вони декілька років тому ухвалили рішення зробити пул і продавати телетрансляції уболівальникам у всій країні. І за декілька років вийшли на серйозну цифру", - зазначив він.

Гендиректор "Шахтаря" пояснив, що створення УПЛ-ТБ дасть змогу заробляти на продажу телеправ насамперед клубам із не дуже високими фінансовими доходами, і чим більше вони зароблятимуть, тим сильнішим буде чемпіонат України.

За його словами, якби "Шахтар" сам продавав свої права, то він заробляв би на порядок більше, ніж має сьогодні, але клуб згоден піти на зменшення цих доходів і створення телепулу, щоб УПЛ стала сильнішою.

"Ми вже використовували всі варіанти, і якщо у нас це не вийде, то далі шляху вже не буде. Тому на наступному засіданні УПЛ президенти і власники клубів мають ухвалити рішення: або ми залишаємося, як у 90-х, і заморожуємо ситуацію, або розвиваємося як європейські клуби", - наголосив Палкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА