17:36 25.12.2023

Бійці врятували прапор "Шахтаря" з АКХЗ в Авдіївці й отримали від Ахметова дві станції РЕБ для захисту від ворожих дронів

2 хв читати

Бійці 110 бригади в Авдіївці врятували прапор Футбольного клубу (ФК) "Шахтар" з Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ, Донецька обл.), що входить до групи "Метінвест", й отримали на знак подяки від президента клубу Ріната Ахметова станції РЕБ для захисту від ворожих дронів.

"Ця реліквія, обпалена вогнем війни, символізує незламність українського духу". Бійцям 110 бригади, які врятували прапор "Шахтаря" з АКХЗ, передали від Ріната Ахметова в подарунок станції РЕБ", - констатують у пресрелізі.

Уточнюється, що в листопаді бійці 110 окремої механізованої бригади ЗСУ врятували з розбитої російськими снарядами адмінбудівлі Авдіївського коксохіму дивом уцілілий прапор ФК "Шахтар". Обпалену реліквію військові зберегли й передали до клубу, після чого вона встигла посісти своє місце в роздягальні "гірників" під час матчу Ліги чемпіонів проти "Антверпена".

На знак поваги до вчинку військових, які не змогли пройти повз символічний "стяг опору", президент ФК "Шахтар", акціонер групи "Метінвест" Рінат Ахметов у рамках мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт" передав бійцям 110 бригади важливе обладнання, що рятує життя й допомагає протистояти ворожим дронам, - дві станції РЕБ, які вже працюють цілодобово на найгарячішому авдіївському напрямку.

"Дякуємо за міцну підтримку "Сталевому Фронту" та "Шахтарю". Бажаємо клубу у свою чергу перемог на футбольному полі, примноження наших чудових спортивних традицій. Віримо в нашу команду, вболіваємо та разом наближаємо перемогу! Нехай ця реліквія, що обпалена вогнем війни, символізує незламність українського духу та приносить тільки успіх!", - сказав начальник ППО 110 окремої механізованої бригади на позивний "Арфа".

Передачу обладнання на донецький напрямок разом із "Шахтарем" здійснили представники групи "Метінвест" і колишній керівник АКХЗ, які систематично підтримують бригади ЗСУ в Авдіївці.

"Будівлі, де знаходився спортивний зал, майже вже немає, але якимось чином прапор зберігся. Це дійсно цінна реліквія, яку військові зберегли й передали "Шахтарю". У свою чергу з бійцями 110 бригади ми завжди в діалозі, підтримуємо й допомагаємо необхідним: автомобілями, обладнанням. Об'єднаними зусиллями всі українці наближають перемогу у війні", - сказав народний депутат України, колишній директор АКХЗ Муса Магомедов, який і закріпив кілька років тому прапор "Шахтаря" у спортзалі коксохіму.

Станції РЕБ є лише невеликою частиною допомоги, яку надають ЗСУ в рамках "Сталевого Фронту".

"Донбас завжди був і залишається українським, ми всі чекаємо, коли улюблений "Шахтар" - футбольний клуб - легенда і символ краю повернеться до себе додому, як кожен українець, хто сьогодні вимушено залишив свій дім. Саме для цього українські воїни, бізнес і суспільство разом роблять усе, щоб наблизити цей момент", - зазначив операційний директор "Метінвесту" Олександр Мироненко, слова якого наводить пресслужба.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА