19:42 21.11.2019

"Динамо" оскаржить покарання через інцидент з капітаном "Шахтаря" Тайсоном

3 хв читати
"Динамо" оскаржить покарання через інцидент з капітаном "Шахтаря" Тайсоном

Київське "Динамо" має намір оскаржити покарання у вигляді одного домашнього матчу без глядачів (плюс один матч без глядачів умовно з випробувальним терміном до кінця сезону 2019-2020) і обов'язковий грошовий внесок розміром 500 тис грн за поведінку вболівальників, яка обурила капітана донецького "Шахтаря" Тайсона під час матчу 14-го туру УПЛ.

"Рішення про покарання у вигляді проведення домашнього матчу без глядачів за можливі порушення, які могли мати місце під час виїзної гри - є безпрецедентним, оскільки практика вітчизняних і європейських дисциплінарних органів свідчить про застосування подібних санкцій виключно щодо наступних виїзних матчів", - йдеться в заяві ФК "Динамо" на сторінці в Фейсбуці.

У футбольному клубі зазначають, що вказане рішення є яскравим прикладом вибіркового футбольного правосуддя, оскільки воно було прийнято всупереч принципам повноти, об'єктивності і всебічності розгляду справ та в порушення усталеної дисциплінарної практики органів УАФ і УЄФА.

"Безсумнівно, таке неправомірне рішення буде оскаржене нашим клубом в певні регламентні терміни. Це буде зроблено з єдиною метою - встановлення істини в цій непростій справі, оскільки неможливо прийняти об'єктивне рішення про винуватість чи невинуватість клубу та інших осіб без повного та всебічного розслідування обставин інциденту", - йдеться в заяві.

У "Динамо" підкреслили, що виступають проти будь-яких проявів насильства, расизму та інших проявів нетерпимості на вітчизняних стадіонах, а також підтвердили готовність співпраці з правоохоронними органами та ЗМІ.

Як повідомлялося, київське "Динамо" покаране одним домашнім матчем без глядачів (плюс один матч без глядачів умовно з випробувальним терміном до кінця сезону 2019-2020) і зобов'язано внести обов'язковий грошовий внесок розміром 500 тис грн за поведінку вболівальників, яка обурила капітана донецького "Шахтаря" Тайсона під час матчу 14-го туру УПЛ.

При цьому згідно з прийнятим Контрольно-дисциплінарним комітетом Української асоціації футболу рішенням, сам Тайсон, вилучений з поля в тому матчі, відсторонений на одну гру за непристойний жест на адресу глядачів на трибунах, і ще на дві умовно.

10 листопада донецький "Шахтар" обіграв "Динамо" з рахунком 1: 0 в чемпіонаті України і відірвався від киян на 13 очок в турнірній таблиці. На 82-й хвилині після вигуків уболівальників "Динамо", які він вважав образливими, бразильський півзахисник "Шахтаря" Тайсон показав непристойний жест трибунам. Після цього інциденту арбітр на кілька хвилин вивів команди з поля і перервав матч. Потім гра все-таки продовжилася, а Тайсон був видалений з поля.

ФК "Шахтар" після матчу засудив і закликав зупинити прояви расизму і нетерпимості на стадіонах.

Київське "Динамо" в свою чергу заявило, що виступає проти проявів расизму і нетерпимості на стадіонах, і закликає не поспішати з обвинуваченнями на адресу своїх уболівальників за те, що сталося під час матчу 10 листопада проти "Шахтаря" до проведення розслідування.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА