14:40 03.05.2019

УЄФА відхилив протести Португалії та Люксембургу на результати матчів з Україною через участь у них Мораеса

2 хв читати
УЄФА відхилив протести Португалії та Люксембургу на результати матчів з Україною через участь у них Мораеса

УЄФА відхилив протести федерацій футболу Португалії та Люксембургу на результати матчів їхніх збірних проти України у відбірковому турнірі чемпіонату Європи 2020 року через участь у цих іграх натуралізованого бразильця з донецького "Шахтаря" Жуніора Мораеса, повідомляє в п'ятницю офіційний сайт УЄФА.

"Це перемога Мораеса і всього українського футболу! Ми завжди будемо до останнього захищати національну збірну та її гравців - справжніх патріотів України, і в УЄФА, і у ФІФА. А Жуніор уже довів, що є її патріотом. Адже в той час, коли чимало футболістів після початку війни на Донбасі покинуло Україну, Мораес залишився вірним нашій країні, обравши її новою батьківщиною для своєї сім'ї і зробивши свідомий громадянський вибір на користь нашої держави", - прокоментував це рішення на своїй сторінці у Facebook президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

Як повідомлялося, 27 березня УЄФА відкрив дисциплінарне провадження з питання законності набуття громадянства України футболістом донецького "Шахтаря" та збірної України з футболу Ж.Мораесом. Контрольно-дисциплінарний та етичний комітет УЄФА ухвалить рішення з цього питання на одному зі своїх наступних засідань, дату якого ще не підтверджено.

25 березня Україна обіграла на виїзді Люксембург із рахунком 2:1, а 22 березня відіграла внічию 0:0 на виїзді з Португалією. Після двох турів у групі В відбору Євро-2020 Україна йде на першому місці з 4 набраними очками, Люксембург набрав 3 очки, Португалія - 2 очки. У Сербії та Литви, які зіграли поки що по одному матчу, 1 та 0 очок відповідно.

В обох матчах у складі збірної України брав участь натуралізований бразилець Ж.Мораес, який 18 березня отримав громадянство України відповідно до указу президента України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА