15:15 22.07.2022

Міжнародний форум з відбудови України залучає партнерів до реалізації проектів у будівництві: МГІК та АТСЕА підписали меморандум

2 хв читати
Міжнародний форум з відбудови України залучає партнерів до реалізації проектів у будівництві: МГІК та АТСЕА підписали меморандум

Міжнародний форум з відбудови України "THE GLOBAL ECONOMIC IMPACT FORUM ON UKRAINE", який другий день проходить в Стамбулі, об’єднав політичних діячів, лідерів державного сектору та бізнес-лідерів із 500 компаній. Учасники обговорюють питання відновлення України, інвестиційні та торговельні можливості, а також шукають рішення проблем регіональних і глобальних ланцюгів поставок.

Є і перші результати налагодження співпраці між учасниками будівельного ринку України та Туреччини. 22 липня 2022 року Міждержавна гільдія інженерів консультантів (МГІК, Україна) та Асоціація турецьких інженерів-консультантів та архітекторів (ATCEA, Туреччина) в рамках Форуму підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Підписаний документ сторони визначили основою для співпраці у реалізації проектів у будівництві, суміжних сферах та координації зусиль двох сторін у заходах з відновлення України. Серед іншого, своїм завданням сторони визначили пошук шляхів вдосконалення передових інженерних методологічних практик.

"Сьогодні Міждержавна гільдія інженерів консультантів всі свої зусилля спрямовує на залучення зарубіжних партнерів до заходів з відновлення України. Це важливо, в першу чергу, з точки зору розширення можливостей застосування сучасних інженерних технологій в нас, в Україні. Адже окупаційні війська знищили понад сотню тисяч об’єктів інфраструктури, і війна ще триває, тож кількість руйнувань зростатиме. Україна обов’язково все відновить. Важливо, щоб відбудова кожного об’єкта чи то соціальної, чи дорожньої інфраструктури проводилася за сучасними технологіями, які підвищують стійкість, надійність експлуатації і безпеку об’єкта. Щиро вдячний нашим партнерам, Асоціації турецьких інженерів-консультантів та архітекторів, яким небайдужа доля нашої країни. Чим більше нас об’єднається довкола відбудови України, тим швидше досягнемо результату", - прокоментував президент МГІК Олександр Непомнящий.

"Складно уявити, через що доводиться сьогодні проходити українському народу. Найстрашніше, що гинуть діти і мирні люди. Наша асоціація не залишиться осторонь. Ми готові активно долучатися до процесу відбудови України і тим самим засвідчити свою підтримку українському народу", - сказав президент  ATCEA Ірфан Акер.

У МГІК констатували, що об’єднання зусиль представників інжинірингового ринку України та Туреччини здійснюється в рамках тісного міждержавного співробітництва. Закріплені на Конференції з питань відновлення України в Лугано напрямки співпраці, насамперед, щодо швидкого відновлення Харківської області, були конкретизовані в ході зустрічі з послом Туреччини в Україні Ягмуром Ахметом Гульдере, яка відбулася 21 липня в Офісі Президента України.

Як повідомили в Асоціації "Регіональне будівництво", харківські будівельники, попри об’єктивні труднощі й ризики, готові долучитися до відбудови області і вже зараз проводять обстеження зруйнованих об’єктів. Тож досвід і підтримка МГІК та АТСЕА будуть дуже корисними.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА