15:15 19.03.2024

Телеканал "FreeДом" необхідно було відразу спрямовувати не на Росію, а на країни, де є російськомовні діаспори - Потураєв

1 хв читати
Телеканал "FreeДом" необхідно було відразу спрямовувати не на Росію, а на країни, де є російськомовні діаспори - Потураєв

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв вважає, що український російськомовний телеканал "FreeДом" необхідно було відразу спрямовувати не на Росію, а на країни, де є російськомовні діаспори.

"Ми створили, може, не найкращий, але тут точно не соромно, телеканал "FreeДом". Постійно сварять: "Чому ви створили російською мовою?" А його дивляться! А знаєте, в чому була помилка? Помилка була в тому, що ми думали, що ми маємо його спрямовувати на Росію. Ми помилялися, це було абсолютно беззмістовно. Ми мали його відразу спрямовувати... на за кордон, на Європу та інші країни, де є російськомовні діаспори", - сказав він на міжнародному форумі "Креативна Україна" у вівторок у Києві.

Потураєв зазначив, що на сьогодні телеканал у такому напрямі й працює, "а про Росію треба забути".

Також, за його словами, Україна має використовувати всі мови, зокрема англійську й російську, для донесення необхідної інформації.

Серед іншого голова комітету наголосив на необхідності просувати телеканал "Дім" на закордонні ринки, щоб він був там представлений не менше ніж телеканал "FreeДом".

Як повідомлялося, у січні 2024 року в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявляв, що найближчим часом буде переглянуто концепцію українського російськомовного телеканалу "FreeДом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА