21:25 26.12.2022

Визнання Росії державою-спонсором тероризму вже суттєво обмежує її економічні можливості - Подоляк

2 хв читати
Визнання Росії державою-спонсором тероризму вже суттєво обмежує її економічні можливості - Подоляк

Визнання Росії у світі державою-спонсором тероризму вже суттєво обмежує її економічні можливості, заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Це суттєво обмежує можливості Росії вести діалог на різних рівнях, зокрема, на дипломатичному. Але я хотів би ширше це розглянути. Визнання РФ державою-спонсором тероризму суттєво обмежує й економічні можливості Росії", - заявив Подоляк в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Так, за його словами, Росія сьогодні вже практично втратила свій економічний суверенітет і не може безпосередньо купити в тій чи іншій країні або навіть у приватних виробників ключові технологічні продукти, наприклад, для ремонту літаків.

"Тобто вона сьогодні може купити щось десь тільки через посередників, а статус держави-спонсора тероризму навіть цих посередників прибирає. І там залишаються тільки кримінальні посередники - а це інше ціноутворення, можливості, постійний моніторинг з боку міжнародних аудиторів тощо", - сказав він.

Крім того, на думку радника голови ОП, статус держави-спонсора тероризму обмежуватиме коло країн, які бажають вести діалог із РФ.

"Я вже не говорю про репутаційні втрати для тієї чи іншої держави, яка вестиме діалог з країною, визнаною в Європі державою-спонсором тероризму або державою-терористом. Країни, які зараз все ще займають нейтральну позицію, зокрема щодо санкцій проти РФ, довго думатимуть, чи потрібно мати певні економічні відносини з РФ", - додав він.

Також, зазначив Подоляк, одним із ключових завдань України зараз є запровадження санкцій проти російської державної компанії "Росатом".

Зважаючи на те, що Росія робила в Чорнобилі, Енергодарі було б бажано внести "Росатом" у категорію інституцій, які спонсорують тероризм як форму контролю над атомними об'єктами. Ми маємо вийти на те, щоб держави ухвалили резолюції, які обмежать "Росатом" та "Росенергоатом", як його доньку, у тому, щоб вони не мали можливості вести прямі договірні відносини з тими чи іншими країнами, особливо на європейському континенті", - резюмував він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА