11:46 20.12.2021

Зеленський та Порошенко виходять у другий тур на виборах президента, Тимошенко на третьому місці – Центр SOCIS

2 хв читати
Зеленський та Порошенко виходять у другий тур на виборах президента, Тимошенко на третьому місці – Центр SOCIS

Президент України Володимир Зеленський та п'ятий президент, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко проходять у другий тур президентських виборів у разі, якщо голосування відбудеться найближчої неділі, свідчать результати дослідження, проведеного Центром SOCIS.

У прес-релізі з результатами, оприлюдненими в понеділок, зазначено, що за Зеленського готові проголосувати 16,7% респондентів, за Порошенка – 12,3%.

Народний депутат (фракція "Батьківщина") Юлія Тимошенко на третьому місці рейтингу, свій голос за неї готові віддати 8,6% опитаних. Нардеп (фракція "ОПЗЖ") Юрій Бойко посідає четверту сходинку рейтингу з результатом 7,9% голосів, політик Ігор Смешко на п'ятому місці з рейтингом 5,1%.

Водночас за колишнього спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова готові проголосувати 4,9% респондентів, політика Євгена Мураєва – 4,3%, екс-прем'єра Володимира Гройсмана – 4,3%, нардепа Віктора Медведчука – 1,4%, екс-нардепа Олега Тягнибока – 0,9%, екс-нардепа Олега Ляшка – 0,8%, нардепа Кіру Рудик – 0,1%.

Ще близько 15,7% респондентів не знають, за кого проголосують на президентських виборах, 11,7% не підтримуватимуть жодного з кандидатів. Водночас 4,1% опитаних узагалі не планують брати участь у голосуванні.

Соціологічне дослідження "Соціально-політична ситуація в Україні" центр SOCIS проводив у період з 11 до 16 грудня 2021 року. Його результати є репрезентативними на рівні всієї країни за показниками віку (старші 18 років), статі, типу поселення (місто/село) та поділу на області.

Опитування не проводили на території тимчасово окупованих АР Крим, м. Севастополя та на непідконтрольній українській владі частині Донецької та Луганської областей.

Загалом методом телефонного інтерв'ю САТІ (Computer Assisted Telephone Interviewing) з використанням планшетів було опитано 2000 респондентів. Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал): +/- 2,4%. Середня тривалість одного інтерв'ю становила 12 хвилин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА